Nokia inviterer til stort smartphone-event den 21. august

Sæt kryds i kalenderen ud for tirsdag den 21. august. Der lancerer Nokia 'en af de mest ventede telefoner' - højst sandsynligt den længe ventede Nokia 9.

Nokia inviterer til stort smartphone-event den 21. august

Så er der gode nyheder til Nokia-fans, som længe har ventet på en egentlig topmodel fra producenten. HMD Global, som står bag de nye Nokia-smartphones, lancerede godt nok Nokia 8 Sirocco i april måned, men den kom blandt andet med sidste års processor.

Læs også: Rygte: Nokia 9 får 5 kamerasensorer og skyhøj pris

Nu skulle tiden være inde til, at Nokia er klar til at løfte sløret for den rigtige topmodel i 2018. I et tweet har producenten i hvert fald inviteret til en stor event, som finder sted allerede tirsdag den 21. august. I invitationen ser det i den grad ud til, at der er noget interessant på vej fra Nokia.

“Vi er glade for at kunne give jer Nokia-smartphoneevent i forbindelse med en af de mest ventede telefoner på tirsdag den 21. august,” skriver Nokia i tweetet. Dertil er der vedhæftet et billede, som viser konturerne af en smartphone. På billedet skriver Nokia også ”Gør dig klar til den mest ventede telefon,” skriver Nokia i invitationen.

Det er altså ikke små ord, Nokia bruger om den kommende smartphone, så det vil give god mening, at vi får den længe ventede Nokia 9 at se, som har været rygtet i lang tid.

Nokia light
Nokia menes at indgå et samarbejde med firmart Light, som leverer et kamerasystem med fem linser på bagsiden. Foto: Nokiamob.net

Rygter om Nokia 9 med hele fem kameralinser

Nokia 9 bliver ifølge tidligere rygter en sand topmodel. Den helt store nyhed bliver, at den får en fingeraftrykslæser indbygget i et OLED-skærmpanel, som LG angiveligt leverer. Dette gør det muligt at låse skærmen op blot ved at hvile fingeren på et lille område på skærmen. HMD Global har dog angiveligt haft store problemer med hastigheden og pålideligheden – ligesom mange andre producenter. Ved at gøre brug af tyndere glas på fronten er det dog lykkedes producenten at opnå et tilfredsstillende resultat.

Den kommende Nokia 9 ventes at byde på Qualcomms nyeste Snapdragon 845-processor, hvilket også er et tegn på, at der er tale om en topmodel, som formentlig skal konkurrere med mobiler som de kommende iPhones og den nye Samsung Galaxy Note 9. Den kommer desuden med den nyeste Android 9 Pie-software.

Læs også: Rygte: Nokia 9 med fingeraftrykslæser i skærmen på vej

På kamerafronten vil der angiveligt også ske ting og sager. I sidste måned kom det frem, at udviklingen af kameraet i Nokia 9 angiveligt har været forbundet med ”høj risiko” grundet flere udfordringer, der skulle løses. Der går også forlydender om, at Nokia 9 vil blive udstyret med intet mindre end fem kameralinser på bagsiden. Det vilde setup er angiveligt udarbejdet i samarbejde med firmaet Light, som tidligere på året viste en prototype frem med hele ni linser.

Det giver særligt mening med Lights kameraløsning i Nokia 9, da fabrikken Foxconn har investeret i netop Light. I en artikel på Forbes fra 2015 lød det, at der blev indgået en aftale, hvor Foxconn kan videreforhandle Lights kamerateknologi til alle Foxconns kunder – og det er altså blandt andet HMD Global. HMD Global får nemlig produceret Nokia-telefonerne hos Foxconn.

Tidligere oplysninger går desuden på, at Nokia 9 får en mulig pris på hele 990 dollars. Det er altså en markant højere pris end de øvrige Nokia-smartphones. Til sammenligning har Nokia 8 en pris på cirka 400 dollars eller hvad der i Danmark blev en vejledende pris på cirka 4.300 kroner. En mulig dansk pris på Nokia 9 med de fem kameralinser er derfor hele 10.000 kroner.