Nokia lancerer Nokia 6.1 Plus og Nokia 5.1 Plus

Nokia har netop lanceret to nye smartphones: Nokia 6.1 Plus og Nokia 5.1 Plus. Nokia kaster sig hermed over 19:9 formatet og notches.

Nokia lancerer Nokia 6.1 Plus og Nokia 5.1 Plus

Nokia holdt tidligere i dag et mindre event i Indien, hvor de præsenterede to nye telefoner til deres sortiment: Nokia 6.1 Plus og Nokia 5.1 Plus. Begge modeller byder på større skærme og et mere moderne udseende. Det er nemlig første gang, at nokia kaster sig over 19:9 display format og en skærmudskæring, også kaldet en notch. Begge mobiler gør brug af Android One, som vi også har set anvendt på tidligere modeller. Du kan læse mere om Android One her.

Lad os tage et nærmere kig på de to nye telefoner.

Nokia 6.1 Plus

Nokia 6.1 Plus kommer med en skærm på 5.8″. Det er en LCD skærm i fuld HD med formatet 19:9. Gorilla Glass 3 beskytter skærmen mod ridser og slag. Den kommer desuden med et dobbelt kamera på bagsiden, hvor den primære sensor er 16 megapixel med en blænde på f/2, og en sekundær monochrom sensor på 5 megapixel. 

Med Android One tilbyder Nokia op til tre års sikkerhedsopdateringer og to år med større systemopdateringer. Den kommer med Android Oreo, men bliver inden længe opdateret til Android Pie.

Vi afventer stadig de danske priser på Nokia 6 Plus, men den koster ca. 230 dollars.

Den kommer med en Snapdragon 636, 4GB RAM, 64GB lager, 3060 mAh batteri og bl.a. 3.5mm jackstik, USB-C og Bluetooth 5.0.

Nokia 5.1 Plus

5.1 Plus skruer en anelse ned for specifikationerne, men dermed også for prisen. Vi er stadig på et 5.8″ display, men hvilken type der er tale om bliver ikke oplyst. Formatet er stadig 19:9, men opløsningen nede på HD. Ligesom 6.1 Plus kommer den også med Android One. 

Kameraet bagpå er på 13 megapixel for den ene sensor og 5 megapixel for den anden, så den er også i stand til at give bokeh lignende effekter. Chipsættet er fra Mediatek, MediaTek Helio P60, og man får her 32GB lager og 3GB RAM. 

Prisen er her også endnu ukendt, i hvert fald i danske kroner. Den kommer i sort, hvid og blå. 

Læs også: Rygte: Nokia 9 får 5 kamerasensorer og skyhøj pris