Nokia Lumia 1020 med 41 megapixels kamera er nu en realitet

Lumia 1020 fra Nokia med et kamera på 41 megapixels er nu en realitet. Læs nærmere om den her.

Nokia Lumia 1020 med 41 megapixels kamera er nu en realitet

Nokia har i dag, under en stor event i New York, præsenteret deres nyeste smartphone. Nokia Lumia 1020 er navnet, og den kommer med anden generation af kamerasensoren på 41 megapixels.

Uden sammenligning med de smartphones, som er på markedet i dag, kommer Nokia Lumia 1020 med et zoom, der gør det muligt at se detaljer det menneskelige øje ikke kan se, oplyser Nokia.

Det er PureView teknologien fra 808 PureView-telefonen, der nu er klar i en Lumia-model.

Telefonen tager billeder i en høj opløsning, men præcis som tilfældet var med 808 PureView, så er billederne altså ikke i en opløsning på 41 megapixels. Derimod er de i en opløsning på 38 megapixels, hvilket giver uendelige muligheder for billede-redigering.

Fortsat Carl Zeiss optik

Kamerasensoren på 41 megapixels kommer ligeledes med Carl Zeiss optik – den har seks fysiske linser.

-”Nokia Lumia 1020 er en fantastisk smartphone, hvor kameraet er den helt store nyhed. Med en 41 megapixels Pureview-sensor er det muligt at zoome skarpere ind end nogensinde før, og sammen med de nye software-funktioner der kommer med Nokias Pro-Camera, vil Lumia 1020 revolutionere mobilfotograferingen i lang tid fremover,” siger Niels Kjelstrup, der er produktchef for Nokia i Danmark.

Lumia 1020 kommer med Windows Phone 8, som styresystem, Here Maps og Here Drive+, en 4,5 tommer AMOLED WXGA skærm (1280 x 768 pixels), 2 GB RAM, 32 GB intern hukommelse, PureMotion HD+, ClearBlack display, 1.5 GHz dual-core Snapdragon S4 og et batteri på 2.000 mAh batteri, hvor man med et ekstra cover kan have mulighed for trådløs opladning.

Kamerateknologien er PureView 41 MP med optisk billede-stabilisering og en opløsning på 7712 x 5360 pixels.

Telefonen kommer på det amerikanske marked allerede den 26. juli 2013, mens vi i Danmark må vente til fjerde kvartal, hvor den forventes på markedet herhjemme.

Den kommer i farverne gul, hvid og sort.

Det sidste nye

Der var endnu mere liv omkring temaet. mobilsiden fortsatte fortællingen. 9/7/2013 gik vi et spadestik dybere og bragte en vinkel på Nokia-rygte om fem Lumia-mobiler og to tabletsKlik her for den påfølgende artikel.. De seneste nyhedsartikler om temaet “Smartphone” finder du her..