Nokia og ZEISS-optik genoptager samarbejdet

Nokia og ZEISS genoptager et mangeårigt samarbejde om mobiloptik og kameraer.

Nokia og ZEISS-optik genoptager samarbejdet

Når Nokia i fremtiden præsenterer smartphones, kan kameramodulet med stor sandsynlighed få det anerkendte ZEISS-ikon på siden af kameraet.

Fra i dag indgår HMD Global, som i dag ejer Nokia, og tyske ZEISS et fælles samarbejde i fællesskab at sætte nye standarder for mobilkameraet. Det skriver selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

”Samarbejdet med ZEISS er et vigtigt skridt til at sikre den bedste mulige oplevelse til vores brugere. Vores fans efterlyser mere end et godt kamera, de vil have en kameraoplevelse som ikke bare sætter standarden – den skal redefinere standarden. Det er det vores fans ønsker, og det er det vi vil bringe i samarbejde med ZEISS” siger Arti Nummela, adm. direktør hos HMD Global.

Læs også:  Nokia 9 flagskib – fotos og specs er ude

Tvivl om samarbejde

Nokia og de tyske optikspecialister gik længe hånd i hånd om at udvikle den bedste mulig optik og efterbehandling til mobilkameraer. I foråret lød det dog officielt fra Nokia Mobile, at samarbejdet vil ophøre, en beslutning som hermed er ændret på.

Første Nokia-mobil med indbygget Zeiss-kamera stammer tilbage til 2005 med Nokia N90. Her var der hele 2 megapixels at arbejde med – men dengang var digitalkameraer langt fra fælleseje.

Nokias Carl Zeiss-samarbejde kulminerede omkring 2012 og 2013, hvor Nokia dengang præsenterede kameramobilerne 808 PureView samt Lumia 1020. Begge repræsenterede det ypperste indenfor mobil kamerateknologi, med fotoegenskaber langt over normen.

Se også:  Nokia dropper Carl Zeiss optik i smartphones