Nu kan du downloade den nye NemID-nøgleapp til iOS og Android

Fra i dag kan du droppe det velkendte papkort og i stedet bruge den helt nye NemID-app til din smartphone med iOS eller Android.

Nu kan du downloade den nye NemID-nøgleapp til iOS og Android

Så kom dagen, hvor den officielle NemID-app blev udgivet til både iOS og Android.

Mandag middag blev appen med titlen ”NemID nøgleapp” offentliggjort til de to platforme, og dermed kan du nu bruge appen som supplement (men i praksis som erstatning) til det velkendte papirkort, som man har været nødt til at hive frem for at logge ind eksempelvis netbank, offentlige sider og mange andre hjemmesider.

Læs også: Galleri: Sådan ser den kommende NemID-app ud

Det er firmaet e-nettet A/S, der står bag den nye app, og som benytter infrastrukturen fra Nets A/S, men ingen af firmaerne har endnu meldt noget officielt ud i forbindelse med dagens udgivelse af appen. Interesseorganisationen Finans Danmark oplyser på Twitter, at e-nettet har udviklet appen på vegne af bankerne og den offentlige sektor.

Selvom der ingen officielle udmeldinger er, kan du altså allerede nu downloade appen i Google Play her og fra App Store her. Den virker også helt efter hensigten – følg blot nedenstående opsætningsguide.

I appens beskrivelse skriver e-nettet A/S følgende om den nye app:
”NemID nøgleapp er et supplement til det eksisterende NemID nøglekort, og med denne officielle app får du NemID direkte på din smartphone og tablet. Appen giver dig adgang til bla. netbank, borger.dk, sundhed.dk og private aktørers hjemmesider som f.eks. fagforening eller a-kasse. Appen fungerer med en firecifret kode eller fingeraftryksgenkendelse. Bankerne og den offentlige sektor står bag NemID nøgleapp.

NemID nøgleapp
Foto: Mobilsiden.dk

Sådan sætter du NemID-nøgleappen op

 • Appen fungerer ved, at du trykker på “START”,.
 • Herefter skal du logge ind med NemID ved brug af papkortet eller nøgleviseren.
 • Nu skal du acceptere en række vilkår.
 • Derefter møder du en skærm, der fortæller, at du af sikkerhedsmæssige årsager skal vente i en time, før du kan fortsætte opsætningen.
 • Når du har ventet en time, kan du gennemføre opsætningen. Du skal fortsætte opsætningen ved at logge ind endnu en gang med NemID via nøglekort eller nøgleviser.
 • Derefter skal du vælge en firecifret PIN-kode, som du skal gentage en gang under opsætningen. Når dette er gjort, kan du vælge at slå fingeraftrykslæser eller Face ID til, så du kan åbne appen ved brug af dette i stedet for PIN-koden. Du kan også springe trinnet over.
 • Herefter følger en lille guide på fire trin, som viser, hvordan appen fungerer. Disse kan du også blot springe over.
NemID nøgleapp
Foto: Mobilsiden.dk

Sådan fungerer NemID-nøgleappen

 • Nu er opsætningen af appen gennemført, og du er nu klar til at logge ind med NemID ved brug af appen. Først ser du en skærm om, at appen er klar. Denne kan du bare lukke.
 • Derefter ser du det, der er appens startskærm – nemlig at den er klar til at modtage anmodninger. De dukker automatisk op på skærmen, når du logger ind med NemID på eksempelvis borger.dk fra en computer, men hvis ikke kan du også trykke på Opdater nederst på skærmen.
 • Når en anmodning dukker op, skal du blot swipe til højre nederst på skærmen ligesom du kender det fra MobilePay. Derefter ser du et billede om, at loginnet er blevet godkendt.
 • Når du ikke har appen åben, modtager du blot en underretning på mobilen, som (godt nok på engelsk lige nu) fortæller dig om, at du kan godkende ved brug af appen. Når du trykker på underretningen, skal du logge ind enten med PIN-kode eller fingeraftryk/Face ID.
 • Når du er inde på en hjemmeside, skal du logge ind med de normale NemID-oplysninger. Efter du har tastet dem, møder du nu en ny besked i det lille, firkantede vindue, hvor du skal trykke på knappen “Send” for at sende en godkendelse ud til din telefon, som du skal bekræfte.
 • Appen har til sidst også en række indstillinger, hvor du kan slå fingeraftrykslæser/Face ID til og fra, og du kan også vælge, om appen skal låses, når du lukker den. Du kan også skifte PIN-kode til nøgleappen. Hvis du ikke længere vil bruge NemID-nøgleappen, kan du afmelde dette inde i indstillinger.