Ny fleksibel smartphone kan bøjes næsten 360 grader

Nu er smartphonen, som du kan bøje næsten 360 grader og folde rundt om håndleddet, blevet en realitet.

Ny fleksibel smartphone kan bøjes næsten 360 grader

Der bliver ofte snakket om, at der i fremtiden vil komme bøjelige smartphones takket være blandt andet OLED-skærme, men indtil videre har producenterne ikke demonstreret meget andet end protyper af OLED-skærmpaneler i en indkapsling i et telefonlignende format.

Nu er den ukendte, kinesiske producent, Interim, dog klar med en fuldt ud funktionel Android-smartphone, der kan bøjes – altså bøjes som i næsten 360 grader.

Det er faktisk ikke en OLED-skærm, der gør denne smartphone mulig at bøje, men derimod en 5,2” skærm fremstillet af det meget spektakulære transparente materiale grafen, der består af carbonatomer i en gitterstruktur og som gemmer på ret imponerende egenskaber.

Læs også:  Samsungs mobil, der kan foldes, vil komme til Danmark

Det har hidtil været lidt af en gåde at gennemskue, hvordan sådanne bøjelige smartphones skal konstrueres i praksis, for der gemmer sig naturligvis et væld af komponenter indeni, som ikke kan tåle at blive bøjet – først og fremmest batteriet, men formentligt også andre mindre dele, som nemt kan tage skade.

Det problem ser den kinesiske producent ud til at have løst ved at opbygge telefonen i en masse små horisontale led, og det er disse, der lader telefonen bøje i næsten en hel cirkel. I de yderste led i bunden og toppen af telefonen ser batteriet ud til at gemme sig, så det ikke bliver bøjet.

Selv om der fortsat er plads til forbedringer rent ergonomisk, er det et stort skridt i den rigtige retning mod at få en helt smidig smartphone, der af den ene eller anden grund skal kunne bøjes.

Læs også:  Samsung: Næste år kan du folde mobilen

Heldigvis har producenten også god tid til at forbedre telefonen, da der endnu går to år, før den kommer til salg. Allerede i slutningen af dette år vil en 6,23” stor model dog lande i handlen – muligvis fordi den i stedet for er udstyret med en sort/hvid-skærm. Forvent dog ikke, at den er til at få fat på på disse breddegrader.

Det bliver dog interessant at se, om Samsung vælger en lignende fremgangsmåde til at lave sin bøjelige smartphone med dæknavnet Project Valley, som har været rygtet i længere tid.