Ny løsning til nærhedssensor på smartphones

Der kan være en ny løsning på vej til at forhindre tryk med kinden og samtidig give designere lidt mere frie tøjler

Ny løsning til nærhedssensor på smartphones

Den lille sensor, der holder øje med, om du har telefonen op til øret, når du snakker i telefon, kan snart være på vej væk. Det er i hvert fald målet for Elliptic Labs, der har præsenteret en ny løsning, der skal gøre det af med den såkaldte nærhedssensor.

Læs også: Rygte: Skub bunden ud af LG G5 for at skifte batteriet

Især på smartphones med en hvid front er det en sort prik eller aflang form som er nem at se, men den har indtil nu været nødvendig for ikke at lægge på med kinden ved et tilfælde. Elliptic Labs’ løsning udnytter mikrofonen og højtaleren, man henholdsvis taler og lytter til, når man snakker i telefon, til at finde ud af om man lige netop snakker i telefon.

Elliptic Labs fortæller selv, at deres løsning er softwarebaseret og bruger ultralyd til at fornemme, om man er tæt på. Derfor kan man slippe af med hullerne til nærhedssensoren – og derfor har projektet fået navnet ‘BEAUTY’.

Læs også: ID1-mobil til test: En snublende start [TEST]

Ud over at give designerne mere frie tøjler til at forme fremtidens smartphones udenpå, så giver den manglende sensor også mere plads til elementer indeni telefonen.

Chef for norske Elliptic Labs Laila Danielsen siger til Engadget, at flere producenter overvejer at bruge teknologien i smartphones til 2016, men hun vil ikke nævne nogen navne.

Sidste nye om temaet

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. mobilsiden har bragt sagen videre. d. 12/1/2016 fulgte vi artiklen op med en sag med fokus på SlimType: Første smartphonecover med fysisk tastatur og NFC – Du kan læse den her. Tjek også seneste nyt om emnet ved at klikke her..