Ny Nexus 5 model spottet – Kodenavn: HTC Sailfish

Et læk bekræfter at en HTC-mobil under kodenavnet ’SailFish’ bliver den nye Nexus 5. Specifikationer er også lækkede.

Ny Nexus 5 model spottet – Kodenavn: HTC Sailfish

Googles serie af Nexus-smartphones forventes at få en opgradering i efteråret, med afløsere til både Nexus 5X og Nexus 6P. Detaljer om den mindste, og formentlig billigste variant, er nu sluppet løs til nyhedsbloggen AndroidPolice, som med betegner oplysningerne som værende sandsynlige.

Sitet bekræfter, at det bliver HTC som vil producere den nye Nexus, som lige nu lever under kodenavnet ’Sailfish’, og tidligere blev kaldt ’S1’.

Modellen foreløbige specifikationer tegner et billede af en enhed som blive mindre end sin forgænger, men til gengæld bliver styrket på væsentlige punkter, hovedsagligt lagerpladsen og mængden af RAM.

Se også:  Google vil lokke med eksklusive Nexus-softwarefunktioner

Mindre, men stærkere

Står lækket til troende, vil Nexus 5 efterfølgeren blive mindre end før med et halvt cm mindre display. Opløsningen vil dog fortsat være Full HD. Betjeningen vil der ikke pilles ved, med en fingeraftrykslæser som fortsat er monteret på bagsiden.

Motorkraften leveres af en endnu uspecificeret quad-core processor på 2,0 GHz. Det ligger derfor ikke fast, hvorvidt der bliver tale om en midrange, processor eller en ny variant af Snapdragon 820. En fordobling af RAM’en til 4GB peger dog i retning af den mere ambitiøse processor-løsning.

Batteriet vil styrkes med et lille løft fra 2.700 til 2.770 mAh. Opladningen vil fortsat foregå igennem det vendbare USB-C stik.

Læs også:  Spar 800 kr. på LG Nexus 5X [MOBILDEAL]

På kamerafronten er udviklingen minimal, opløsningen lyder fortsat på 12 megapixels. Frontkameraet bliver dog boostet fra 5 til 8 megapixels.

Foto, video og app-glade kan formentlig se frem til væsentlig mere lagerplads, med en fordobling fra 16 til 32GB i basismodellen. Det er dog uklart, hvorvidt en større 64GB version vil følge, eller hvorvidt Google for første gang vil tillade micro-SD udvidelse.

Pris og salgsstart fortsat ukendt

Hvornår den nye Nexus vil få debut er ikke fastlagt. Google plejer at have for sædvane at lancere Nexus-enheder mod slutningen af efteråret, men i 2016 har Google indtil videre fremskyndt præsentationen af deres kommende Android 7.0 software – en tidligere debut kan derfor ikke udelukkes.

I 2015 debutterede LG’s Nexus 5X til vejledende 3.699 kroner.

Læs også:  Stærkere variant af Nexus 6P dukker op til test

HTC Nexus 5 (2016) – foreløbige specs

Mål: N/A
Display: 5.0” Full HD, 441 PPI
Ydelse: Ukendt Quad-core 2,0 GHz, 4GB RAM
Batteri: 2.770 mAh, USB-C
Lager: 32GB
Kamera: 12MP + 8 MP frontkamera
Software: Android 7.0 N
Øvrigt: Fingeraftrykslæser