Ny telefon = nyt cover?

Nye smartphones med glasdesigns er skrøbelige og kan let gå i stykker. Et cover kan derfor være en god idé, men hvilket skal man vælge?

Ny telefon = nyt cover?

Fedtfingre er et velkendt fænomen på nutidens telefoner, hvis inderste oftest er omkranset af glas. Glas er derudover et porøst materiale, som dog løbende bliver udviklet til at have større og større modstandsstyrke – seneste udvikling hedder fx Corning Gorilla Glass 5.

Læs også: Sådan rengør du din mobil [TIP]

Det er dog stadig de færreste telefoner, som uden nogen form for mærker til følge tåler at blive tabt fra almindelig håndhøjde. Derfor kan et mobilcover være en god investering.

Cover til mig og mit barn

Det kan være en ganske god ide at lade 10-årige Frodes nye telefon levere sammen med et fedt cover – både fordi nye telefoner er dyre og man derfor skal passe på dem og for at undgå, at du tager Frodes mobil med på arbejde, fordi du forveksler den med din egen.

Det er trods alt lettere at se forskel på to forskellige iPhone 7, hvis den ene er afbilledet med Spider-Man og den anden fx er iført et cover lavet af et materiale, der skal beskytte mod mobilstråling, som fx RadiCover.

Case

Hvad skal man vælge?

Der findes et hav af covers i butikkerne, og mulighederne synes uendelige. Læder, silikone, plastik, ja selv strik kan man iklæde sit nye dyrebareste eje. Skal den også kunne bruges som kortholder, skal der være udstyr som i en schweizerkniv, eller skal den kunne lade telefonen op on-the-go?

Alt kan tilsyneladende lade sig gøre, og af sidstnævnte findes der en række muligheder, uanset om man er til iPhone eller Android.

Læs også: Sådan redder du en våd mobil [TIP]

Særligt til nyere Samsung-telefoner findes der et smart cover produceret af den Indiegogo-crowdfundede virksomhed i-BLADES, som, udover at forlænge telefonens batteritid med et eksternt batteri på 1.800 mAh, også kan give telefonen mere hukommelse og måle luftkvaliteten vha. en indbygget Bosch-sensor.

i-blade’s covers findes stadig kun til Samsung-telefoner, men virksomheden barsler med iPhone-løsninger senere i 2018 og selvfølgelig også to nye til Samsungs nyeste skud på stammen, Galaxy S9 og S9+.

Et almindeligt cover kan klare lidt af hvert, men man skal ikke undervurdere vigtigheden af et beskyttende lag til skærmen såsom PanzerGlass. Det kan måske være lidt angstprovokerende at klistre noget fast på den nye skærm, men det kan samtidig være en god fremtidssikring ift. tab og stød. Gør man det selv, skal man bare huske at følge alle regler for rengøring og klargøring af skærmen, inden man klistrer noget på. Fedtfingre, luftbobler og lignende kan være faldgruberne, hvis man ikke tager alle forholdsregler inden montering.