Nyt iPhone 7-problem: Opkaldskvaliteten halter gevaldigt

iPhone 7 og iOS 10 har traditionen tro været plaget af små børnesygdomme. Nu meldes der om endnu et problem - denne gang dårlig opkaldskvalitet.

Nyt iPhone 7-problem: Opkaldskvaliteten halter gevaldigt

Opkaldskvaliteten er ikke, som den bør være på flere iPhone 7-telefoner. Flere brugere på Apples forum melder nemlig om en mangelfuld lydkvalitet ved telefonopkald.

Det skriver Apple Insider, som også oplever problemet med hjemmesidens tilsendte iPhone 7 Plus. iPhone 7 er dog også berørt af samme problem, hvis det står til brugernes klager.

Mens den normale afspilning af lyd, eksempelvis musik, ikke er berørt af problemet, vil brugere med fejlen opleve lyden fra fronthøjttaleren som værende fjern – ”som om den kommer bag fra telefonen,” skriver en iPhone 7-ejer på Apples hjemmeside.

Læs også: Her er antallet af solgte iPhone 7 i de første to døgn

Årsagen til den mangelfulde lyd ved opkald kendes endnu ikke, og det er derfor også ukendt, om der er tale om en fejl i hardwaren eller softwaren. Brugernes teleselskab kan muligvis også have en betydning, men problemet opleves under alle omstændigheder på tværs af flere forskellige teleselskaber.

En ’Community Specialist’ fra Apple henviste en ejer til denne generelle guide omkring manglende eller forvrænget lyd fra iPhones, men den er ikke lavet specifikt til lyd fra fronthøjttaleren, som bruges til telefonopkald. Der er altså ikke meget hjælp at hente her. En midlertidig løsning på problemet er angiveligt at skrue lidt ned for lydstyrken, hvor det tilsyneladende vil blive nemmere at høre, hvad der siges.

Flere brugere har været forbi en såkaldt Genius Bar, som er afdelinger i mange udenlandske Apple Stores, hvor der ydes teknisk hjælp til Apple-produkter. Her har flere oplevet, at problemet ikke er blevet anerkendt, mens andre til gengæld har fået ombyttet deres iPhone 7.

Læs også: iPhone 7 smadrer Samsung Galaxy Note 7 i hastighedstest

Foruden den manglende lyd ved telefonopkald har iPhone 7 også døjet med en hvislelyd, der kan høres, når telefonens A10 Fusion-processor kommer under hårdt arbejde. Lyden er dog så lav, at den nææpe vil genere de fleste personer, men altså noget, der alligevel blev rettet stor opmærksomhed omkring.

Mere nyt om temaet

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden gik et skridt videre. Allerede d. 22/9/2016 publicerede vi en opfølgning med nyheden om Her er antallet af solgte iPhone 7 i de første to døgn – Læs fortsættelsen her. De seneste nyhedsartikler om temaet “iPhone” finder du her..