Nyt iPhone X-problem: Fronthøjttaleren skratter

Det er ikke kun OLED-skærmen, der driller i nogle eksemplarer af iPhone X. Flere melder også om, at fronthøjttaleren skratter og summer.

Nyt iPhone X-problem: Fronthøjttaleren skratter

Det er ikke ualmindeligt, at der følger flere børnesygdomme med, når nye telefoner lander på markedet. Dette kan Apple også skrive under på.

iPhone X, som kom i de danske butikker den 3. november, har nemlig allerede været ramt af flere fejl, og senest har mange tidlige ejere af telefonen klaget over endnu et problem.

Der skulle være problemer med den lille, frontvendte højttaler, hvorfra lyden skratter og/eller summer. Det skriver MacRumors, som også berettede om et andet problem tidligere på ugen, der omhandlede en fejl i nogle af OLED-skærmpanelerne, som resulterer i en grøn streg hele vejen igennem skærmen.

Læs også: iPhone X-ejere klager over grøn streg på hele skærmen

Ifølge hjemmesiden opstår problemet kun, når den lille fronthøjttaler spiller på maks. volumen – uanset hvilken form for lyd der afspilles, f.eks. telefonopkald, musik, videoer osv. På iPhone X spiller den lille højttaler i toppen nemlig ikke kun lyd ved telefonopkald som på de fleste andre mobiler. Den spiller al lyd i samspil med højttaleren i bunden.

Den har med andre ord stereohøjttalere, men det kunne godt se ud som om, at højttaleren spiller højere, end hvad den burde, og at lyden derfor forvrænges.

Ligesom det var tilfældet med skærmproblemet i iPhone X, melder ejere af telefonen allerede om, at Apple uden tøven udskifter telefonen til en ny, hvis lydproblemet viser sig. Også her indsamler Apple data om den indlevereede iPhone for at kunne finde frem til årsagen og forhåbentlig rette op på problemet hurtigst muligt.

Det er endnu uvist, om der er tale om en fejl i hardwaren – altså selve højttaleren – eller om det er softwaren, der driller. I hvert fald bør det dog være noget, som Apple vil kunne rette op på med en softwareopdatering ved at skrue ned for lydstyrken i den øverste højttaler. Ulempen er så blot, at noget af stereoeffekten og den samlede lydstyrke forsvinder.