Obama vrager Blackberry til fordel for Android

Verdenens mest magtfulde mand opgraderer hans ultra-sikre BlackBerry til en gammel Samsung smartphone.

Obama vrager Blackberry til fordel for Android

Når en amerikansk præsident skal have en mobiltelefon duer en almindelig smartphone ikke. Sikkerheden skal være i top, og efterleve det amerikanske forsvars DMCC-S forskrifter.

Det begrænser smartphoneudvalget for den amerikanske præsident, Barack Obama, som siden hans indtrædelse har levet med en aldrende BlackBerry 8830 World Edition med ekstra kryptering – en model der stammer tilbage fra 2007.

Da præsidenten gæstede talkshowet ’Late Night with Jimmy Fallon’ kunne han dog røbe at han nu har opgraderet mobilen til en vaskeægte smartphone: en særligt sikkerhedsgodkendt variant af Samsung Galaxy S4 – en model fra 2013.

Se også:  Sikkerhedsfejl giver tyveknægte adgang til din Android-mobil

Obamas forhænværende mobil var en Blackberry-model fra 2007.

En legetøjsmobil

De tårnhøje sikkerhedskrav som det amerikanske forsvar forskriver sætter begrænsninger. Apps kan kun hentes fra forsvarets egen DISA App Store og selv kernefunktioner er udeladt af sikkerhedsmæssige årsager.

”Den kan hverken tage fotos, afspille musik, kan ikke benyttes til at almindelige telefonopkald eller SMS’er” beklager præsidenten og sammenligner telefonen med en legetøjsmobil til småbørn.

Læs også:  FBI kan ikke åbne nyere iPhones end 5c

Den sikrede Samsung Galaxy S4, sammen med Samsungs KNOX-teknologi, er, ifølge Ars Technica, den eneste nuværende smartphone der efterlever det seneste DMCC-S krav til sikkerhed.

Du kan se det humørfyldte interview med Barack Obama herunder: