Officielt: Google køber dele af HTC for 7 mia. kroner

Google bekræfter nu, at man har indgået en aftale med HTC og overtager de mest talentfulde HTC-ingeniører for lige knap 7 milliarder kroner.

Officielt: Google køber dele af HTC for 7 mia. kroner

Det var været på tale i flere gange i løbet af september måned. HTC har været på udkig efter en køber af dets smartphoneafdeling. Rygter pegede på, at Google skulle være blandt de interessede, men sådan endte det ikke helt.

I stedet har Google og HTC indgået en langsigtet, strategisk aftale. Det oplyser Google i et blogindlæg.

Læs også: Rygte: Googles opkøb af HTC falder på plads i morgen

Aftalen betyder, at Google har købt sig til HTC’s mest talentfulde ingeniører, som nu skal arbejde hos Google med at producere Google-hardware såsom Pixel-smartphones og Chromcast og lignende enheder. HTC oplyser selv i en pressemeddelelse, at der er tale om en handel med et prisskilt på 1,1 milliarder dollar – 6,8 milliarder kroner. Der er, ifølge HTC’s økonomichef Peter Chen, tale om et køb af cirka 2.000 ingeniører, som har arbejdet på Googles Pixel-telefoner.

Med i handlen får Google også rettighederne til at benytte HTC’s såkaldte IP-rettigheder til udviklingen af Pixel-telefoner – Google kan altså bruge HTC’s patenter. Ifølge Google er der nemlig tale om et langsigtet investering, der skal gøre Google til en spiller på smartphonemarkedet hen over de næste fem, 10 og endda 20 år.

HTC fortsætter, som vi kender det

HTC fortsætter altså fortsat som en selvstændig smartphoneproducent, men handlen betyder også, at HTC nu er endnu mere svækket, end producenten var i forvejen. HTC’s medstifter og aktionær, Cher Wang, ser dog optimistisk på fremtiden. Hun kan også afsløre, at resterne af HTC – som vi endnu ikke ved præcist hvor mange medarbejdere det i dag består af – arbejder på den næste topmodel.

“Denne aftale støtter også HTC’s fortsatte smartphonestrategi ved at lade os have en mere strømlinet portefølje, højere effektivitet og finansiel fleksibilitet. HTC vil fortsætte med at have de bedste ingeniører, som lige nu arbejder på den næste flagskibsmobil til at følge op på den succesfulde HTC U11 fra tidligere på året,” siger Cher Wang i HTC’s pressemeddelelse.

Inden aftalen havde HTC cirka 4.000 ingeniører tilknyttet – et tal der nu er blevet halveret.

Det er ikke første gang, Google forsøger sig med en aftale som denne. Tilbage i 2012 købte Google Motorola mobilafdeling for intet mindre end 65 milliarder kroner. Kun to år senere blev Motorols solgt videre til Lenovo for 17 milliarder kroner.

Da Motorola var under Googles ledelse, var Rick Osterloh direktør for Motorola. Efter Motorola blev solgt til Google, er han blevet chef for Googles nye hardwareafdeling – og det er altså ham, der nu har fået til opgave at skaffe de mange HTC-ingeniører til Googles hovedkvarter.