Opdatering gør Samsung Galaxy Note 7 ubrugelig i Europa

Samsung udsender meget snart en tvunget softwareopdatering til Galaxy Note 7 i Europa, som begrænser batteriets kapacitet til 60 % lige som i Sydkorea.

Opdatering gør Samsung Galaxy Note 7 ubrugelig i Europa

Hvis du på den ene eller anden måde skulle være heldig – eller snarere uheldig – at have fået fingrene i en Samsung Galaxy Note 7 i Europa, og hårdnakket holder fast i den på trods af Samsungs mange anbefalinger om at returnere eller ombytte den, er det snart ved at være slut.

Fra og med mandag den 31. oktober udsender Samsung nemlig en tvunget softwareopdatering til Galaxy Note 7-telefoner i Europa, som du ikke kan komme uden om at installere. Den vil begrænse batteriets kapacitet til 60 %, hvilket vil gøre den, hvis ikke ubrugelig, så tæt på.

Læs også: Samsung: Ombyt Note 7 og få en Galaxy S8 eller Note 8

Softwareopdateringen har to formål. Dels udsendes den af sikkerhedsmæssige årsager, da den minimerer risikoen for, at flere eksemplarer af Galaxy Note 7 bryder i brand. Derudover er den også medvirkende til, at flere af de resterende 1 mio. eksemplarer bliver returneret, da der næppe er den store fidus i at eje en telefon med kun 60 % batterikapacitet.

”Vores absolutte prioritet fortsætter med at være kundernes sikkerhed. Den nye battersoftwareopdatering er specielt designet til at minde alle Galaxy Note 7-ejere om at ombytte deres enhed gennem deres lokale Galaxy Note 7-ombytningsprogram, når det tidligst muligt passer dem,” udtaler Conor Pierce, vicedirektør for Samsung Electronics i Storbritannien og Irland.

Læs også: Samsung tropper op i Københavns Lufthavn: Ombytter Note 7-telefoner 

Det er ikke første gang, at Samsung benytter denne taktik for at få de sidste farlige Note 7-telefoner afleveret tilbage og eventuelt ombyttet til en anden Samsung-telefon. For en måned siden igangsatte Samsung præcis samme initiativ i Sydkorea, hvor Galaxy Note 7 fik begrænset batterikapaciteten til 60 %. Opdateringen viste sig at have en positiv effekt, og derfor kommer turen altså nu til den europæiske Note 7-mobiler.

“Softwareopdateringen viste sig effektivt at minimere kundernes risiko med ingen hændelser indbrettet blandt de enheder, der modtog softwareopdateringen,” lyder det fra Samsung ifølge CNET.