Oppo lancerer verdens hurtigste opladning af smartphones

Producenten Oppo lancerer en ny udgave af Super VOOC Flash Charge-teknologien, der kan oplade et 2.500 mAh batteri fra 0-100 % på kun 15 minutter.

Oppo lancerer verdens hurtigste opladning af smartphones

Hvis du synes, at opladning af batteriet i Samsung Galaxy S6 på 2.550 mAh fra 0-100 % på 80 minutter lyder til at være hurtigt, kan du godt tro om igen.

Den kinesiske producent af smartphones, Oppo, har i et forumtråd præsenteret en ny generation af firmaets egen teknologi kaldet Super VOOC Flash Charge, der er hurtigere end nogensinde.

Læs også: Huawei demonstrerer 10 gange hurtigere lynopladning

Oppo har siden starten af 2014 udmærket sig med sin hjemmelavede VOOC Flash Charge-teknologi og har hvert år forbedret teknologien, så du kan oplade din smartphones batteri endnu hurtigere.

I år har Oppo nået et kæmpe gennembrud, så de nu kan kalde den nye udgave ikke blot verdens hurtigste, men også verdens sikreste ladeteknologi til smartphones.

Helt konkret kan du med Super VOOC Flash Charge oplade et batteri på 2.500 mAh (cirka samme kapacitet som i Galaxy S6) på blot 15 minutter. Modsat andre konkurrerende løsninger såsom Qualcomms Quick Charge, der benytter en høj spænding, så benytter Oppo en lav spænding på kun 5 volt. Det medvirker til, at både oplader og batteri i telefonen ikke bliver nær så varme.

Læs også: Quick Charge 3.0 oplader din smartphone endnu hurtigere

Den nye lynhurtige opladning vil dog kun være mulig gennem kommende Oppo-smartphones med MicroUSB eller det vendbare USB Type-C, da ingen andre producenter benytter teknologien. Dertil kræver den 15 minutter korte ladetid også en ny type batteri, der er lavet til formålet.

Det er endnu uvist præcist hvornår teknologien lander i den første smartphone. Dertil nævner Oppo kun, at det vil blive brugt i kommerciel sammenhæng ”i en nær fremtid”.