Overblik: Alt om den nye Samsung Galaxy S4

Samsungs nye topmodel Galaxy S4 blev præsenteret i sidste uge. Vi har samlet et overblik over den her.

Overblik: Alt om den nye Samsung Galaxy S4

Samsung præsenterede under stor presse-bevågenhed deres nyeste topmodel, Galaxy S4, under en stor event i New York i sidste uge.

Mobilsiden.dk var tilstede under eventen i Radio City Music Hall, men nåede også lige forbi Times Square hvor der var arrangement for offentligheden.

 – Så er Samsung Galaxy S4 officiel

Der havde op til præsentationen været utallige læks af både billeder, videoer og samme dag, som Samsungs store event blev en komplet anmeldelse af telefonen endda lækket.

Trods utallige læks, hvor mange af informationerne passede med de endelige så kan du her se alle specifikationerne på Samsung Galaxy S4 her. Det bliver i Danmark modellen med Qualcomm Snapdragon 600, som kommer på markedet.

Samsung Galaxy S4 kommer til, at understøtte trådløs opladning – dog kun hvis forhandlere m.m. vil det. Da Galaxy S III blev præsenteret forlød det også, at den ville komme til at understøtte trådløs opladning, dette er dog endnu ikke en realitet.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 (Foto: Mobilsiden.dk)

Galaxy S4 – ingen overraskelser

Der var under lanceringen af Samsung Galaxy S4 en række brugere, som var skuffede over at ”det var det”.

 – Analytiker: Galaxy S4 må ikke skuffe

Brugerne ville gerne være overrasket over Galaxy S4, men den nye model har samme design som forgængeren og blevet opgraderet lidt på nogle punkter.

Samsung mener dog selv, at Galaxy S4 er meget mere end Galaxy S III.

 – Samsung: Galaxy S4 er meget mere end Galaxy S III

Chefredaktør på Mobilsiden.dk, John G. Pedersen, som var tilstede i New York frygtede også inden eventen, at de informationer der var lækket på forhånd ville holde vand.

 – Samsung på vej mod den fjerde galaxe

Efter showet måtte John G. dog sande, at Samsung Galaxy S4 ikke bliver en ”game-changer”, men derimod en telefon, som på rigtig mange måder er en fin telefon – men det minder meget om da Apple lancerede iPhone 4S, som var en lille opgradering fra iPhone 4.

 – Samsung Galaxy S4 bliver ikke en ”game-changer”

Der er dog ingen tvivl om, at Samsung Galaxy S4 forventes at komme til at sælge rigtigt mange enheder.

HTC One, Samsung Galaxy S4
HTC One (tv.) og Samsung Galaxy S4 (th.) (Foto: Mobilsiden.dk)

Sådan er Galaxy S4 i forhold til konkurrenterne

Konkurrenterne har præsenteret deres nyeste topmodeller tidligere på året – og LG har med Optimus G et godt bud på en konkurrent på det danske marked, som faktisk kom i slutningen af sidste år på flere andre markeder.

 – LG har også indtaget Times Square

Du kan se nærmere på, hvordan Galaxy S4 klarer sig i en kamp på specifikationer mod LG Optimus G.

 – Samsung Galaxy S4 head to head mod LG Optimus G

Sony er også klar med en konkurrent til Galaxy S4, som ligesom Samsungs nye topmodel har en 5 tommer stor skærm. Du kan se nærmere på en lille skærm-duel her. Der er en række lighedspunkter mellem Galaxy S4 og Sony Xperia Z – se hvordan kampen på specifikationer afgøres.

 – Samsung Galaxy S4 mod Sony Xperia Z – afgøres på målfoto

Kort inden Mobile World Congress var det så HTC’s tur til, at præsentere deres nyeste topmodel HTC One. En telefon, som John G. har rost meget i hans første indtryk, se hvor ens HTC One og Galaxy S4 er på specifikationerne.

 – Samsung Galaxy S4 mod HTC One – så ens er de

Som tidligere beskrevet, så fik Samsung en del kritik for, at Galaxy S4 minder for meget om forgængeren Galaxy S III – vi har set nærmere på deres specfikationer.

 – Samsung Galaxy S4 mod Samsung Galaxy S III – se forskellene

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 (Foto: Mobilsiden.dk)

Samsung Galaxy S4: Pris og tilgængelighed

Galaxy S4 kommer på markedet i løbet af andet kvartal, mere præcis dansk lancering af den nye topmodel, kunne vi ikke komme efter præsentationen.

Men den begynder dog, at komme hos operatører i slutningen af april måned, men måske vi i Danmark skal vente til maj måned – dette er endnu ikke oplyst. Dog forventer alle de store teleselskaber, at få topmodellen på hylderne.

 – Galaxy S4 kommer ved 327 operatører i 155 lande

Den vejledende udsalgspris på Galaxy S4 bliver 5.199 kroner uden abonnement for modellen med 16 GB intern hukommelse, der er den eneste model der umiddelbart kommer på det danske marked. Det er i øvrigt 4G-versionen.

 – Galaxy S4 kun til Danmark 16 GB hukommelse

Samsung har endnu ikke meldt en præcis dato ud for, hvornår salgsstarten på den nye topmodel er i Danmark.

 – Web-tv: Det første kig på Samsung Galaxy S4

Du kan stemme på din favorit Android-topmodel af de, som netop er lanceret i 2013.

 
Læs også:
 – Video: Nokia klar med ny ”Samsung Unpacked”-reklame
 – Pre-liste om fremtidige Android-opdateringer fra Samsung

Mere nyt om emnet

Tematikken slutter ikke her. mobilsiden gik videre med historien. 15/3/2013 fulgte redaktionen op med artiklen; Samsung Galaxy S4 mod Sony Xperia Z – afgøres på målfoto – Du finder artiklen her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.