Patent afslører Apple kigger på foldbare telefoner

Rygterne om en foldbar iPhone summer stadig løs og nu er der spottet et patent, der viser, hvordan Apple vil håndtere foldbare skærme.

Patent afslører Apple kigger på foldbare telefoner

Som skrevet tidligere i dag andet sted her på mobilsiden.dk, så vokser markedet for foldbare telefoner med 44 procent i 2023 sammenlignet med 2022.

Det er stadig et forholdsvist lille marked sammenlignet med almindelige smartphones, men med godt 18,2 millioner solgte enheder i 2023 mod 12,8 millioner i 2022 sker der en markant vækst og meget tyder på, at det er den slags væksttal, vi ser i fremtiden også.

Teknologien er efterhånden blevet moden nok til, at flere brands vil lancere foldbare modeller i den nærmeste fremtid, og priserne vil blive langt mere overkommelige. Alene lavere priser vil få markedet til at vokse.

Se også: De bedste foldbare telefoner

Hvordan kan Apple beskytte skærmen på foldbar iPhone?

Det gælder også Apple, som har været rygtet på vej med en foldbar telefon i et par år efterhånden. Et nyt patent offentliggjort af United States Trademark and Patent Office (USPTO), viser, at der er noget om snakken.

Apple har skitseret en ny beskyttelseslagstruktur for skærme for at løse dette problem og sikre, at foldbare telefoner kan tåle daglig brug med at blive åbnet og lukket. Det nye lag skulle også kunne afhjælpe allerede eksisterende mikrorevner og dermed undgå brud.

Se også: Foldbare telefoner med abonnement

Foldbar iPhone eller iPad?

Det er dog stadig udpræget uvished, der omgiver Apples første foldbare telefon – eller måske tablet som rygterne også har talt om. Der tales om, at Apple vil forsøge sig med en foldbar iPad, inden de kommer med en foldbar iPhone, da de har mest at miste, hvis det går galt med en foldbar iPhone.

Apple har formentlig alle intentioner om at undgå at lave en Samsung med deres første foldbare enhed. Den første Samsung Galaxy Fold fik så meget kritik af anmelderne, at den faktisk blev kaldt tilbage fra markedet, inden salget nåede at gå i gang.

Det skyldtes problemer med skærmen, der var så store, at de helt ødelagde oplevelsen med telefonen. Siden har Samsung oppet sig og er i dag den klart største aktør inden for foldbare telefoner med 82 procent af salget i 2022 og de tror, at Apple snart kommer med en foldbar iPhone eller iPad.

Se også: Hvor mange foldbare telefoner bliver der solgt?

Skærm og hængsler udgør de største risici på foldbare enheder

Nogle af de største risici i forbindelse med foldbare skærme er risikoen for få beskadiget skærmen eller hængslen, der gør det muligt at folde enheden.

En tredje risiko forbundet med foldbare skærme er, at indvendige komponenter kan blive beskadiget, når man åbner og lukker telefonen.

Den mest populære foldbare telefoner er Samsung Galaxy Flip4, der har et meget praktisk design og en pris, som mange kan være med på. Selskabets Fold-serie er også god, men henvender sig mest til erhverv med sit store format og trods alt stadig høje pris.