Rygte: Google Pixel 8 får stor kameraopgradering

Pixel 8-serien kommer i 2023 og kan blive en af de helt store mobillanceringer næste år - en større kameraforbedring kommer, lyder det i følge rygte.

Rygte: Google Pixel 8 får stor kameraopgradering

Google Pixel-telefoner var blandt de første til at understøtte HDR+-fotografering, og rygter siger, at virksomheden også planlægger at gå et skridt videre med Pixel 8-serien.

Det er kildekode til Google Camera Go-appen, der afslører, at 2023’s Pixel 8 vil have såkaldt staggered HDR – en løsning, der gør det muligt for sensoren at optage forskellige eksponeringer samtidigt med de samme pixels.

Se også: Test af Pixel 7 Pro

Staggered HDR bedre end almindelig HDR

I øjeblikket bruger Google ISOCELL GN1-sensorer i Pixel 7-serien, men kamerachippen fra Samsung understøtter ikke staggered HDR. Vi forventer, at Pixel 8-telefonerne vil have ISOCELL GN2, som har den seneste udvikling inden for mobil high dynamic range-fotografering.

Staggered HDR er bedre end almindelig HDR, fordi den opnår den samme effekt på kortere tid uden den sløring, der opstår, hvis enheden bevæger sig, mens billedet tages.

Det er en avanceret billedteknologi, hvor en lang eksponering og en kort eksponering tages samtidig med den samme kamerasensor og derefter kombineres til ét billede

Se også: Hvilken mobil har det bedste kamera?

Afslører også tablet

Kildekoden til Go-appen afslørede også en enhed, der internt kaldes Pixel Tangor Pro, som i bund og grund er en Pro-version af en Pixel Tablet.

Google har endnu ikke lanceret nogen tablet under Pixel-brandet, og vi vil måske se ikke én, men to tablets i den nærmeste fremtid.