Rygte: iPhone 7 får dobbelt op på RAM og lagerplads

Den billigste udgave af den kommende iPhone 7 bliver udstyret med 32 GB lagerplads og 2 GB RAM i stedet for 16 GB og 1 GB, lyder nyt rygte.

Rygte: iPhone 7 får dobbelt op på RAM og lagerplads

Siden iPhone 5 fra 2012 har Apples iPhones været konfigureret med 16 GB lagerplads som det mindste. Det kan dog meget vel have været sidste gang med iPhone 6s, for et nyt rygte fra en analytiker fra det efterhånden velkendte analyseinstitut, IHS Technology, peger på, at der sker store ændringer i den indre mekanik i iPhone 7.

Fra en af instituttets analytikere lyder det nemlig, at basismodellen af iPhone 7 med den billigste konfiguration får fordoblet mængden af både lagerplads og RAM. Det vil sige, at varianten med 16 GB forsvinder og i stedet bliver udstyret med 32 GB lagerplads sammen med 2 GB RAM i stedet for 1 GB.

Læs også: Apple tror på iPhone 7 og skyder produktionen i vejret

Sidste år gjorde Apple også brug af 2 GB RAM, men det var kun i den større og dyrere iPhone 6s Plus samt 6s. Tidligere har rygter gået på, at iPhone 7s Plus igen i år får en GB RAM mere end den normale iPhone – med andre ord 3 GB.

Opgraderingen af de to komponenter i den billigste iPhone 7 vil betyde, at du først og fremmest kan opbevare væsentligt mere indhold og data på din iPhone uden at skulle bekymre dig om, at pladsen slipper op. Lige som ethvert andet styresystem optages adskillige GB af lagerpladsen af iOS, så du har mindre til rådighed end hvad der står på papiret. Derfor er en opgradering til 32 GB et kærkomment tiltag.

Læs også: Billede af iPhone 7-dummy viser minimalistisk design

Mængden af RAM er også vigtig for en god brugeroplevelse. Det er nemlig telefonens RAM, der holder alle apps, baggrundstjenester og indhold kørende, så det ikke skal genindlæses fra lagerpladsen hver gang du skifter mellem forskellige sider og apps. 2 GB RAM lyder ikke umiddelbart af meget i en tid, hvor de fleste topmodeller kommer med 4 GB RAM og så småt begynder at blive udstyret med hele 6 GB.

Med Apples fulde kontrol over både hardware og software er det dog muligt at opnå en markant bedre udnyttelse af de specifikationer, der på papiret ikke ser ud af meget.

Læs også: Rygte: iPhone 7 får berøringsfølsom home-knap og vandtæthed

At Apple vælger at opgradere både lagerpladsen og RAM stemmer overens med et tidligere rygte, der går på, at Apple også lancerer en fjerde konfiguration af iPhone 7 Plus med hele 256 GB lagerplads. Det er altså endnu en indikation på, at Apple skruer op for mængden af lagerplads i de kommende iPhones.

Hermed følger et forsigtigt bud på, hvordan dette efterårs iPhone 7-konfigurationer kommer til at se ud:

iPhone 7:

  • 32 GB lagerplads + 2 GB RAM
  • 64 GB lagerplads + 2 GB RAM
  • 128 GB lagerplads + 2 GB RAM

iPhone 7 Plus:

  • 32 GB lagerplads + 3 GB RAM
  • 64 GB lagerplads + 3 GB RAM
  • 128 GB lagerplads + 3 GB RAM
  • 256 GB lagerplads + 3 GB RAM