Rygte: iPhone 8 får langsom trådløs opladning

Trådløs opladning i Apples tre kommende iPhones vil gå langsomt i forhold til konkurrenterne, og kun MFi-godkendte opladere vil virke, lyder nyt rygte.

Rygte: iPhone 8 får langsom trådløs opladning

Det har længe svirret i luften, at Apple vil implementere trådløs opladning. Ja, faktisk helt tilbage i januar 2016 lød de første oplysninger om netop dette. I de seneste måneder er rygterne om den nye funktionalitet intensiveret, og alle tre iPhones skulle således få trådløs opladning.

Der har dog ikke været nogle konkrete informationer om, hvilken teknologi Apple vil implementere og hvor hurtig man kan oplade iPhone 8 trådløst – indtil nu. Det japanske magasin Mac Otakara har nemlig publiceret flere oplysninger om den trådløse opladningsteknologi i de kommende iPhones.

Læs også: Analytiker: Apple iPhone 8 får trådløs opladning

Ifølge magasinets kilder vælger Apple ikke at implementere den nyeste version 1.2 af den såkaldte Qi-standard, som benyttes i så godt som alle smartphones med trådløs opladning. Version 1.2 understøtter opladning med en strømstyrke på helt op til 15 watt, men så hurtig opladning vil du ikke få med de kommende iPhones ifølge rygtet.

Apple vil angiveligt kun tilbyde den halve strømstyrke på kun 7,5 watt (5 volt og 1,5 ampere). Dermed kommer den trådløse opladning til at gå markant langsommere end konkurrenter såsom Samsung Galaxy S8 og S8+, som understøtter Samsungs trådløse oplader med lynopladning.

Kun MFi-godkendte trådløse opladere vil virke

Selv om Apple ser ud til at tage Qi-standarden til sig, vil du højst sandsynligt ikke være i stand til at kunne bruge en hvilken som helst trådløs oplader med de kommende iPhones, f.eks. en fra Samsung.

Ifølge magasinet er det nemlig forventningen, at Apple vil påkræve, at trådløse opladere skal have et såkaldt MFi-certifikat (’Made for iPhone’). Det er en licenseringsordning, som producenter af tredjepartstilbehør kan benytte, hvis de vil have fuld adgang til forskellige funktioner via eksempelvis Lightning-porten.

Læs også: Knivskarp 4K-video viser iPhone 8 frem i alle farver

Som udgangspunkt er det ikke et krav, at tilbehør (eksempelvis et ladekabel) er MFi-certificeret, før det virker med iPhones. Apple er dog begyndt at rykke flere og funktioner ind under MFi-ordningen, så tilbehør er nødt til at leve op til kravene for at kommunikere fuldt ud med iOS.

Det er derfor ikke utænkeligt, at trådløse opladere skal understøtte en bestemt protokol under MFi-ordningen, før de kan tale sammen med Apples iPhones – også selv om alle enheder understøtter Qi-standarden. Det er i hvert den fremgangsmåde, som Apple har anvendt med Apple Watch, hvor trådløs Qi-opladning kun virker med MFi-certificerede opladere.

Problemet bliver dog næppe så stort, da producenter som  Haier, U-WAY, mophie og Mediatek vil være klar med godkendte trådløse opladere. Et hav af andre tilbehørsproducenter må også formodes at være klar med MFi-godkendte trådløse opladere med det samme.