Rygte: Microsoft er begyndt at fremstille Surface-telefonen

Kinesiske kilder hos underleverandører bekræfter, at Microsoft nu indleder produktionen af den længe rygtede Surface Phone.

Rygte: Microsoft er begyndt at fremstille Surface-telefonen

Mens Microsofts mobilafdeling lider, får rygterne om en kommende Surface-serie af smartphones nyt liv.

Seneste af slagsen kommer fra en virksomhed med erfaring indenfor produktion af smartphones. Ifølge taiwanesiske Commercial Times, er Pegatron udset som værende den virksomhed der skal fremstille den forjættede ’Surface Phone’ for Microsoft.

Ifølge de unavngivne kilder vil den første produktion snart indledes, kilden præciserer dog ikke, hvorvidt Surface Phone får debut i 2017 eller starten af 2018.

Med Surface Phone, forventes Microsoft at forene både smartphone og desktop funktioner i en og samme enhed med fuld understøttelse af x86-applikationer. Selskabets Continuum-feature vil således gøre, at du kan afvikle ethvert Windows program fra mobilen, uanset om du bruger den som smartphone, eller som en desktop-maskine.

Se også:  Første kig på Continuum med Display Dock

Microsoft bekræfter: Vi fortsætter!

Nyheden kommer bare få dage efter, at Microsofts administrerende direktør, Satya Nadella, ved et presse-event understregede, at Microsoft fortsat vil være en drivkraft i smartphone markedet.

”Vi vil forsætte i smartphone-markedet, ikke som markedsledere, men ved ved at udnytte vores kompetencer til at skabe den ultimative mobile enhed” lød det fra Microsoft-chefen.

Microsoft får dog travlt ved at indhente det tabte tærren i mobilmarkedet. Ifølge seneste opgørelse udgjorde Windows-smartphones under en procent af smartphone-salget.

Se også:  Microsoft Surface Book kommer til landet