Rygte: Prisen på Samsung Galaxy S8 ryger i vejret

Du skal formentlig finde den store pengepung frem, når Samsung Galaxy S8 lanceres næste år. Den ventes nemlig at blive op til 20 % dyrere end Galaxy S7.

Rygte: Prisen på Samsung Galaxy S8 ryger i vejret

Når næste års Samsung-topmodel, Galaxy S8, lander i de danske butikker, skal du forvente en noget højere pris end de 5.699 kroner, som den billigste udgave af Samsung Galaxy S7 kostede ved lanceringen.

Hvis det står til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, skal du nemlig regne med en stigning i prisen på 15-20 % i forhold til den vejledende pris på Galaxy S7.

Viser det sig at blive tilfældet, skal du altså af med et sted mellem 6.550 og 6.840 kroner for Samsungs kommende Galaxy S8-topmodel. Dermed kommer den med al sandsynlighed til at ligge i samme prisleje som den skrinlagte Galaxy Note 7, som havde en dansk vejledende pris på 6.699 kroner.

Læs også: Samsungs forklaring på Note 7-problemer er lige om hjørnet

Ifølge det sydkoreanske medie Choise News skyldes den ventede prisstigning, at prisen på råstoffer til fremstillingen af flere komponenter angiveligt er steget. Den højere pris skulle også hænge sammen med, at Samsung udstyrer Galaxy S8 med en ny personlig assistent, der fungerer igennem kunstig intelligens – et rygte der før har været tale om. Den nye assistent er et resultat af Samsungs opkøb af Viv, som de oprindelige skabere af Siri står bag.

Galaxy S8 er muligvis forsinket til april

I de seneste måneder har der floreret enslydende rygter om en lancering af Galaxy S8 ved Mobile World Congress 2017 lige som Samsung har gjort ved producentens to tidligere Galaxy S-smartphones.

I år kan dog blive anderledes. Fra et andet sydkoreansk medie, Naver, lyder det, at Galaxy S8 ikke bliver afsløret ved Mobile World Congress i slutningen af februar, men derimod først i april måned, hvor der vil være en særlig event i New York. Oplysningerne kommer fra et strategimøde, som Samsung i går arrangerede på hovedkontoret i Sydkorea.