Sådan får du længere batteritid på Galaxy S23

Med et ubetydeligt tab i ydeevne kan man få længere batteritid i Galaxy S23-serien. Funktionen kommer måske til andre Samsung-telefoner.

Sådan får du længere batteritid på Galaxy S23

Samsung har netop lanceret Galaxy S23, Galaxy S23+ og Galaxy S23 Ultra, der alle kommer med en række nye funktioner og gode forbedringer. Overvejer du en Galaxy S23 eller har du allerede købt en, har vi et godt tip til at opnå en længere batteritid, som ikke gør nævneværdigt ud over mobilens ydeevne.

En af de store nye ting i Samsung Galaxy S23-serien er det nye Snapdragon 8 Gen 2-chipset, der byder på hurtigere ydeevne og lavere strømforbrug. I kombination med andre forbedringer til energieffektiviteten er de tre nye Samsung’er en imponerende batteritid – specielt topmodellen Galaxy S23 Ultra med dens 5.000 mAh batteri er et batterimonster. Men på trods af den forbedrede batteritid, kan man få endnu længere batteritid ud af dem.

Læs også: Hvor lang batteritid har Samsung Galaxy S23 Ultra?

Få Galaxy S23 til at holde længere på en opladning

For lang batteritid? Det er der ikke noget der hedder. Ydeevnen på de nye Galaxy S23 er formidabel og her er langt flere hestekræfter, end de fleste af os har brug for. Sammen med det nye One UI 5.1 har Samsung introduceret en ny funktion, der giver længere batteritid med minimal dårligere ydeevne.

Den nye funktion finder man i telefonernes batteriindstillinger. Tests har vist, at man med funktionen aktiveret går 10 procent ned i ydeevne, men chipsettet bliver 40 procent mere strømbesparende. Det er altså en nedgang i ydeevne man ikke vil bemærke og man belønnes med længere batteritid. Det lyder som en no-brainer?

Se også: Billig Samsung Galaxy S23

Sådan aktiverer du “let” batteriprofil på Galaxy S23

Det er ganske let at aktivere den nye batteriprofil på Galaxy S23-serien, hvor man kan opnå længere batteritid. Man går ind i indstillinger, finder “Enhedspleje”, derefter “Batteri”, finder “flere batteriindstillinger” i bunden og trykker herefter på “Performanceprofil”. Her står Galaxy S23 som fra fabrikken til “standard”. Her vælger du blot “Let”.

Læs også: Reparation af Samsung Galaxy S23

Kommer måske til andre Galaxy-telefoner

Lige nu er dette en eksklusiv funktion til den nye Galaxy S23-serie, men den kommer muligvis også til andre Galaxy-telefoner. Den er nemlig introduceret med One UI 5.1 softwaren, der også vil blive rullet ud til ældre Galaxy’er.

Om det er en funktion der er bundet sammen med det nye Snapdragon 8 Gen 2-chipset er ikke umuligt, men vi forventer, at andre Samsung-telefoner også får denne mulighed. Spørgsmålet er dog blot, om du i din (ældre) Samsung vil gå på kompromis med ydeevnen.

Se også: Test af mobiltelefoner