Samsung bekræfter: Galaxy S9 og S9 afsløres den 25. februar

Sæt kryds i kalenderen ud for søndag den 25. februar 2018. Der løfter Samsung nemlig sløret for både Galaxy S9 og S9+ forud for Mobile World Congress.

Samsung bekræfter: Galaxy S9 og S9 afsløres den 25. februar

Så er det officielt: Galaxy S9 og S9+, de to kommende topmodeller fra Samsung, bliver præsenteret søndag den 25. februar dagen inden Mobile World Congress begynder i Barcelona. Det bekræfter den sydkoreanske producent på sin hjemmeside.

I de foregående uger har der af flere omgange floreret oplysninger om, hvornår de to flagskibe bliver afsløret. I december lød datoen den 27. februar, og senest kom datoen den 26. februar fra Twitter-tipsteren evleaks. Ingen af oplysningerne viste sig altså at være helt korrekte, da Samsung nu har bekræftet, at datoen er den 25. februar.

Læs også: Salgsæske til Samsung Galaxy S9 afslører specifikationerne

Af Samsungs invitation fremgår det, at kameraet vil være i fokus. Samsung skriver selv: ”Kameraet. Tænkt forfra”, hvor der også ses et stort 9-tal på baggrunden. Det står altså ganske klart, at Samsung har spændende nyt på vej på især kamerafronten.

Og det kan man vist kun være enig i, hvis de specifikationer, der blev afsløret fra en salgsæske, står til at være korrekte. Af specifikationerne fremgår, at Samsung Galaxy S9 får et helt nyt 12 megapixel bagkamera med en såkaldt justerbar blænde, der kan skifte mellem f/1.5 og f/2.4. Dertil kommer den med en videreudviklet Dual Pixel-teknologi og Super Slow-mo, som menes at være kortvarige optagelser med hele 960 billeder i sekundet.

Ovenstående er som bekendt kun for den almindelige Galaxy S9. Den større Galaxy S9+ ventes at blive udstyret med et dualkamera. De to sensorer skulle få en opløsning på henholdsvis 12 og 13 megapixel, og den ene af sensorerne ventes at få en blænde på f/1.4, hvilket gør, at der kan lukkes en endnu større mængde lys ind. Det giver i sidste ende bedre billeder.

Sådan følger du Samsungs event

Når Galaxy S9 og S9+ bliver afsløret, kommer det til at finde sted i form af en såkaldt Unpacked-event, som Samsung kalder de store events. Samsung oplyser også i invitationen, at eventen begynder klokken 18:00 dansk tid, og at det hele bliver livestreamet. Denne livestream må forventes at blive offentliggjort på Samsungs YouTube-kanal, men du kan i hvert fald altid finde den på Samsungs hjemmeside på dagen.

Læs også: Rygte: Samsung Galaxy S9 og S9+ får ikke større batterier

Samsung gør det også muligt for interesserede at blive mindet om, når præsentationen begynder. På hjemmesiden er det dog indtil videre kun muligt at blive mindet om det, hvis man angiver et amerikansk postnummer. Snart må siden dog også ventes at blive lagt ud på Samsungs danske hjemmeside.