Samsung Galaxy Note 7 årsag til brand i bil og hus

Sagen om Samsung Galaxy Note 7 fejlramte batteri, der pludselig kortslutter, udvikler sig fortsat. Nu er både et hus og en bil gået op i flammer pga. fejlen.

Samsung Galaxy Note 7 årsag til brand i bil og hus

Samsung har i de foregående måneder skyndt sig at få den nye Galaxy Note 7 færdig, før Apple tidligere på ugen lancerede iPhone 7, men alligevel har sydkoreanerne fået den måske værst tænkelige start.

Grundet den høje efterspørgsel på telefonen blev Note 7 forsinket i store dele af verden, og planen var faktisk først at lancere den i Danmark netop i dag. De planer blev dog øjeblikkeligt standset, da 35 solgte Samsung Galaxy Note 7-telefoner frem til den 1. september pludselig selvantændte på grund af et fejlramt batteri, der kortsluttede.

Læs også: Samsung: Derfor fejler batteriet i Galaxy Note 7

Samsung måtte derfor tilbagekalde Note 7 i sidste uge for at undgå flere episoder med batterier i telefonen, der futter af. Lige som man troede, at det ikke kunne blive værre for Samsung, viser det sig nu, at de hundrede tusinder af eksemplarer, der allerede er på markedet, begynder at påføre skader på købernes ejendele.

På nuværende tidspunkt er der heldigvis kun tale om materielle skader og ikke personskader, men det er ikke desto mindre nogle ganske alvorlige af slagsen.

Hus går op i flammer

I South Carolina i USA melder det lokale medie WMBF News om en episode søndag den 4. september, hvor Wesley Hartzog havde efterladt sin Galaxy Note 7 under opladning i sit hus for at hente sine to døtre. Da de vender hjem igen, møder de huset, der er fuldstændigt opslugt af flammer.

”Alle var her, og de (brandmændene, red.) var rent faktisk ved hoveddøren og var ved at gå ind og udføre den første brandslukning. Nogen fortalte mig, at der var en brand i garagen. Ser du; du tænker aldrig rigtigt, at det vil ske for dig. De spurgte mig, om jeg havde tilsluttet noget i garagen. Min mobiltelefon, som var den nye Note 7, var tilsluttet i garagen. Jeg havde også en luftkompressor tilsluttet i den samme stikkontakt, men kompressoren var ikke tændt,” lyder det fra husejeren.

Note 7 også skyld i brand i Jeep

Det er ikke kun i South Carolina, at det fejlramte batteri har påført materiel skade. Også i byen St. Petersburg i Florida, USA, har en uheldig episode ifølge det lokale medie Fox 13 News fundet sted. Denne gang var det en mand ved navn Nathan Dornaches, hvis Jeep Grand Cherokee gik op i flammer og er blevet brændt til ukendelighed.

Nathan, konen Lydia og deres 8-årige datter kørte af sted i Jeep’en for at besøge et privat salgssted. Her købte familien et skrivebord, som blev læsset af bilen. Nathan efterlod derefter sin Galaxy Note 7 til opladning i bilen, mens datteren og familiens hund kort tid efter vendte tilbage til bilen for andre gøremål. Da stod det pludselig klart, at noget var helt galt. Bilen var nemlig et stort flammehav, efter telefonens batteri var kortsluttet og havde selvantændt.

Efter disse to episoder ser det altså ud til at være den helt rigtige beslutning, da Samsung sidste fredag valgte at tilbagekalde Galaxy Note 7 – selv om det bliver en noget dyr omgang for Samsung.