Samsung Galaxy S10 og Note10 får rettet fejl i fingeraftrykslæseren

En fejl i fingeraftrykslæseren på Samsung Galaxy S10- og Note10-serien betyder, at telefonerne kan låses op med uregistrerede fingeraftryk. Nu sender Samsung en rettelse ud til de pågældende telefoner.

Samsung Galaxy S10 og Note10 får rettet fejl i fingeraftrykslæseren

I sidste uge fandt en bruger fra Storbritannien en stor sikkerhedsbrist i fingeraftrykslæseren på Samsung Galaxy S10. Telefonen kunne simpelthen låses op med uregistrerede fingeraftryk.

Læs også: Send din selfie ud i rummet med Samsung

Senere blev det opdaget, at samme fejl også var til stede i fingeraftrykslæseren på Samsung Galaxy S10+ og Samsung Galaxy Note10. Nu sender samsung en opdatering ud til telefonerne.

Samsung Galaxy Note10
Alle telefoner i Samsung Galaxy Note10-serien kan være berørte af fejlen. Foto: Mobilsiden

I første omgang påstod den koreanske producent, at sikkerhedsbristen var forårsaget af scilikonebeskyttelse til skærmen, hvilket viste sig ikke at være tilfældet. Derefter lovede Samsung at rette fejlen hurtigst muligt, og nu ruller en softwareopdatering ud til Galaxy S10- og Galaxy Note10-serien, med en patch, der retter fejlen.

Læs også: Ældre Samsung Galaxy Note-enheder får opdatering med Note10-funktion

Opdateringen kommer angiveligt kun til de enheder, der har registrerede fingeraftryk. Så snart opdateringen er installeret, anbefaler Samsung, at man fjerner alle registrerede fingeraftryk og registrerer dem på ny uden skærmbeskyttelse.

Lige nu ruller opdateringen ud i Sydkorea, men Samsung siger, at opdateringen kommer til andre lande inden for 24 timer.