Samsung Galaxy S25 Ultra: Nyt design og højere pris

Samsung går tilbage til rødderne med designet på næste topmodel. Galaxy S25 Ultra får helt nyt design og bliver samtidig dyrere, siger rygter.

Samsung Galaxy S25 Ultra: Nyt design og højere pris

Samsung siger angiveligt farvel til de skarpe kanter, spidse hjørner og firkantede design, som topmodeller i Galaxy S-serien har fået. Samsung er tilbage med det afrundede design i Galaxy S25-serien, påstår rygter.

Se også: Test af nye mobiltelefoner

Rundere look til Samsung Galaxy S25 Ultra

Siden Galaxy S22-serien, der blev lanceret i 2022, har Samsung givet topmoderne i serien et mere kantet design, som er blevet udskældt for at være ukomfortabelt og upraktisk. Nu ser det ud til, at Samsung dropper det kantede design i næste topmodel.

Ifølge tipsteren Ice Universe bliver Galaxy S25 Ultra mere rund – det vil sige mere afrundede sider og hjørner. Ice Universe plejer at have ret i sine forudsigelser om Samsung-produkter, så der er god grund til at tro, at det forholder sig sådan også denne gang.

Samsungs Ultra-modeller har ikke altid været firkantede i udseendet med skarpe hjørner. Galaxy S21 Ultra havde rundede hjørner, men fra S22 Ultra skiftede Samsung til det mere firkantede design. I år droppede Samsung den buede skærm til fordel for en flad skærm. Det gjorde samtidig hjørnerne spidsere. Alt efter hvordan man holder telefonen, kan hjørnerne give mærker i håndfladen, hvis man holder den i længere tid.

Det er ikke til at vide, om Samsung har fået kritik for designet, eller om ændringerne handler om at få alle modeller i serien til at følge samme linje. De to andre modeller har altid haft et design med rundere hjørner og kanter.

Med det nye design vender Samsung tilbage til rødderne – eller i hvert fald tæt på. Samsung introducerede først det afrundede design på Samsung Galaxy S3, der blev lanceret i 2012.

Her ses det mere afrundede design på en Samsung Galaxy S5. Foto: Mobilsiden.dk

Se også: Bedste smartphones fra Samsung

Samsung Galaxy S25 Ultra kan blive dyrere

Hvis tidligere rygter stemmer, kan Samsung have planer om at øge priserne på alle modellerne i Galaxy S25-serien. Galaxy S24 Ultra blev lanceret med en pris fra 11.499 kroner, og er i forvejen blandt de dyreste på markedet.

Dårlige resultater fra deres egen Exynos 2500-chip kan tvinge Samsung til at sælge telefonen med Snapdragon-chip, som de skal købe dyrere hos Qualcomm, over hele verden.

Man forventer altså, at den højere pris på chipsettet vil blive afspejlet i prisen på telefonerne. Samsung har overvejet at bruge chips fra MediaTek for at kunne spare lidt på omkostningerne. Hvordan det hele ender, må vi vente og se.

Samsung Galaxy S25-serien forventes lanceret i starten af 2025.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner fra Samsung