Samsung relancerer Galaxy Note 7 – nu kaldet Galaxy Note FE

Så skete det. Efter måneder med rygter relancerer Samsung nu den skandaleramte Galaxy Note 7 fra sidste år. Nu går den under navnet Galaxy Note FE.

Samsung relancerer Galaxy Note 7 – nu kaldet Galaxy Note FE

Samsung havde et særdeles uheldigt efterår sidste år med lanceringen af Galaxy Note 7, som endte med at blive tilbagekaldt hele to gange. Derfor måtte producenten kæmpe en lang kamp i de efterfølgende måneder for at få forbrugerne verden over til at returnere de i alt 2,5 millioner eksemplarer, som nåede at komme i handlen.

Læs også: Genbrugsudgave af Samsung Galaxy Note 7 lige på trapperne

Rygterne har derfor i adskillige måneder peget på, at Samsung vil genanvende de mange komponenter, som må formodes at være i tæt på perfekt stand, men sådan er strategien ikke helt. Den nye Galaxy Note FE, som står for Fan Edition, er nemlig ikke fremstillet af genbrugte komponenter, men derimod helt nye. Samsung havde nemlig et overskud på 400.000 komponenter, som aldrig kom i brug, da producenten besluttede at stoppe produktionen tilbage i oktober måned.

Samsung Galaxy Note FE
Foto: Samsung

I den nye Galaxy Note FE er alt dog ikke som i den oprindelige Galaxy Note 7. Det problemfyldte batteri er naturligvis blevet udskiftet til et nyt, hvilket dog også betyder, at kapaciteten er reduceret fra 3500 mAh til 3200 mAh. Derudover gennemgår batteriet nu samme 8-trins kvalitetssikring som andre batterier – noget Samsung indførte efter skandalen med netop Galaxy Note 7.

Derudover er der også en lille forskel i designet, hvor Samsung nu har sløjfet dets logo på fronten. Det synes dog at være en generel ting i Sydkorea, hvor Samsung ikke smækker dets logo på fronten.

Læs også: Samsung sælger igen flest smartphones efter Note 7-skandalen

Den sidste forskel er, at softwaren nu er identisk med den, der er at finde i Galaxy S8. Det betyder, at der nu er adgang til Bixby-assistenten, men dog ikke via en fysisk knap som i Galaxy S8.

Det lave antal eksemplarer af Galaxy Note FE betyder, at Samsung i første omgang kun lancerer den i Sydkorea. Her får den en pris på 699,600 sydkoreanske won, hvilket svarer til cirka 4000 kroner. Allerede fra fredag den 7. juli kan man få fingrene i telefonen, hvor den vil være i butikkerne i sort, sølv, blå og guld. Samsung oplyser i en pressemeddelelse, at producenten endnu ikke har besluttet sig for, om den skal lanceres i øvrige lande.