Samsung S23 Ultra – kan sagtens blive den bedste telefon i 2023

Samsung Galaxy S23 Ultra er det ypperste, som Samsung kan levere i dag og på papiret ligner den, den bedste telefon på markedet lige nu. Se pris.

Samsung S23 Ultra – kan sagtens blive den bedste telefon i 2023

Samsung Galaxy S23 Ultra står med alle kort til at blive årets mobil, når man kigger på specifikationer og kvalitet. Telefonen er netop blevet lanceret og kan kun beskrives som et rent eldorado af en mobil. Man kommer dog også til at betale for det.

S23 Ultra er en del af S23-serien, hvor også Galaxy S23 og Galaxy S23+ er blevet lanceret. Herunder kigger vi nærmere på Ultra-modellen.

Se også: Find priser på Samsung Galaxy S23

Skærm af højeste klasse

S23 Ultra har altid imponeret på skærmen og selvom det formentlig kan være svært for det blotte øje at se forskel på skærmkvaliteten på denne nyeste model og sidste års S22 Ultra, så der er i hvert fald et par nye funktioner.

Skærmen er 6,8 tommer stor med 2K-opløsning og er af typen Dynamic AMOLED 2X. Den har 120 hz variabel refresh rate  fra 1-120 hz krydret med 240 Hz til gaming. Det betyder en utrolig flydende skærmoplevelse med flotte farver og høj skarphed.

Funktioner som Vision Booster og Enhanced Comfort skulle gøre det mere behageligt at kigge og læse på skærmen i længere tid.

Se også: Telefoner med bedste skærm

Kamera med 200 megapixel

Det er ikke første gang, vi ser en mobil med 200 megapixelkamera, men det er første gang, Samsung har en klar. På bagsiden sidder der fire kameraer på 12 + 200 + 10 + 10 megapixel med 10 gange optisk zoom og 100 gange Space Zoom.

Det er selvfølgelig de 200 megapixel, der falder i øjnene. Det er muligt at tage billeder med så mange megapixel, men det har de færreste brug for. De skal derimod bruges til såkaldt pixel-binning, hvor man skaber en såkaldt super pixel ud af flere pixel for at optimere på skarphed og farver.

Der er også Expert Raw med 50 megapixel-understøttelse og Expert Raw kan også bruges til frontkamera. Det giver mulighed for at få et endnu bedre materiale at arbejde med, hvis man har professionelle kameraambitioner.

samsung galaxy s23 ultra kamera

Kameraet har derudover funktioner som Detail Enhancer, der bruger AI til at gøre billedet mere skarpt, selvom man ryster lidt på hånden eller hvis det er mørkt og ikke alle dele af billedet står skarpt.

Frontkameraet er på 12 megapixel.

Se også: Telefoner med bedste kamera

Brugerflade, hastighed og Android-opdateringer

Det er Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2, der sidder i S23 Ultra, hvilket nok vil glæde mange. Den erstatter altså Samsungs egen Exynos, som vi ellers har været vant til i Danmark. Qualcomms processor er bedre end det, Samsung selv kan diske op med, så det er kun godt nyt.

Sammen med op til 12 GB RAM og Android 13 får man en utrolig kraftfuld og hurtig brugerflade. Uden at have prøvet den endnu, så vil jeg æde en gammel hat på, at den uden problemer kan køre 20-30 apps på samme tid uden de mindste problemer.

Som nævnt kommer S23 Ultra med Android 13 fra start og den får fire store Android-opdateringer + sikkerhedsopdateringer i fem år. Det betyder med andre ord, at den får Android 17 og uden problemer kan køre et år mere med den ekstra sikkerhedsopdatering. Det er altså en telefon, der vil fungere fint og trygt med nyeste Android-funktioner også om fem år.

samsung galaxy s23 ultra gaming

Det skal også lige nævnes, at den naturligvis har 5G, understøtter WiFi 6e og Bluetooth 5.3.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Batteri og opladning

Samsung har aldrig været frontløber, når det gælder opladning – det er de heller ikke med S23 Ultra. Den har 45W opladning og det tager cirka 30 minutter at lade op fra 1-65 procent. En fuld opladning vil vi skyde på tager 45-50 minutter.

Oplader man natten over, kan det være lige meget, men har man prøvet super hurtig opladning, som for eksempel OnePlus og Xiaomi tilbyder, så bliver man nok lidt skuffet over opladningshastigheden på S23 Ultra.

Batteriet er på 5.000 mAh og med Snapdragon 8 Gen 2 og Android 13, så bør man nok kunne få til et par dages brug på en opladning.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Pris på Samsung Galaxy S23 Ultra og lancering

Sidste års S22 Ultra startede 9.899 kroner med 128 GB lagerplads og 8 GB RAM, mens Galaxy S22 Ultra med 256 GB kostede 10.699 kroner.

S23 Ultra kommer i versioner med 256, 512 0g 1.024 GB data og den mindste version koster 10.999 kroner. Det er altså kun en lille prisstigning i forhold til S22 Ultra-varianten med 256 GB, men sammenlignet med en billigste S22 Ultra, er det blevet 1.100 kroner dyrere at få fat i en S23 Ultra.

Se alle priser på Samsung Galaxy S23 Ultra her