Samsung slår fast: Galaxy S7 active er vandafvisende

Samsung holder fast i, at Galaxy S7 active er vandafvisende, selv om telefonen to gange dumpede en test fra det uafhængige magasin, Consumer Report.

Samsung slår fast: Galaxy S7 active er vandafvisende

Det uafhængige magasin, Consumer Report, kunne i sidste uge berette om, at den ellers så hårdføre Samsung Galaxy S7 active ikke var så vandtæt, som Samsung proklamerede.

Trods en såkaldt IP68-certificering, der lader dig sænke den i ned til 1,5 meters dybt vand i op til 30 minutter, bestod den nye Samsung-topmodel ikke testen i en vandtank med et tryk på 2,12 PSI, der simulerede de virkelige forhold – en test som den almindelige Galaxy S7 og Galaxy S7 edge derimod klarede uden problemer.

Læs også: Samsung Galaxy S7 active dumper test: Er ikke vandafvisende

Derfor blev testen foretaget en ekstra gang med en ny Galaxy S7 active, men resultatet var det samme. Skærmen gik itu, hvor der kom synlige grønne linjer, lige som den ikke længere reagerede på berøringer. Derudover kom der små luftbobler i kameralinsen.

Konklusionen blev derfor, at Galaxy S7 active ikke var vandtæt som lovet, men den er Samsung ikke enig med. I en kort pressemeddelelse holder Samsung fast i, at den besidder en IP68-certificering, så du trygt kan bruge den under et stort regnskyl.

”Galaxy S7 active bestod meget grundige test for at sikre IP68-certificeringen for vandbestandighed. Samsung står ved denne certificering af vandbestandighed og vil erstatte alle Galaxy S7 active dækket af dens normale, begrænsede garanti i tilfælde af vandskade,” lyder det fra den sydkoreanske producent.

Læs også: Galaxy S7 sikrer Samsung det højeste overskud i to år

Står det til Samsung, skal du altså hverken bekymre dig om at bruge Galaxy S7 active som reklameret, og skulle skaden ske, som det er tilfældet i de to testeksemplarer fra Consumer Report, bør du altså uden videre kunne få den ombyttet. Begge dele behøver du dog indtil videre ikke tænke på herhjemme, da telefonen indtil videre kun er lanceret eksklusivt via det amerikanske teleselskab at&t.