Samsung tilføjer ansigtsgenkendelse i Galaxy S8 i sidste øjeblik

Samsung er ikke tilfreds med iris-scanneren i Galaxy S8. Derfor får den i sidste øjeblik også ansigtsgenkendelse, lyder rygte.

Samsung tilføjer ansigtsgenkendelse i Galaxy S8 i sidste øjeblik

Når Samsung sidst på måneden løfter sløret for Galaxy S8, bliver det med ultrahurtig ansigtgenkendelse som en af nyhederne.

Ifølge den sydkoreanske avis The Investor har Samsung nemlig følt sig nødsaget til at tilføje ansigtsgenkendelse i Galaxy S8 i sidste øjeblik.

Det er nemlig kommet den sydkoreanske producent for øre, at ærkerivalen Apple på sigt står til at satse på iris-scanning og ansigtsgenkendelse i stedet for fingeraftryksgenkendelse.

»På grund af nogle begrænsinger for hastigheden og nøjagtigheden har vi besluttet os for at tilføje ansigtsgenkendelse i Galaxy S8. Med ansigtsgenkendelse vil det tage 0,01 sekund at låse telefonen op,« lyder det ifølge en anonym Samsung-medarbejder til avisen.

Læs også: Rygte: Galaxy S8 får ny placering af fingerscanneren

Det er altså ikke kun Apples kommende strategi, der har fået Samsung til også at supplere fingeraftrykslæseren på bagsiden og iris-scanneren med foran ansigtgsgenkendelse.

Selv om iris-scanneren også blev brugt i Galaxy Note 7, har teknologien ikke vist sig moden nok til at fungere som primær metode til biometrisk at bekræfte sin identitet på smartphonen. Iris-scanneren i Galaxy S8 er ganske enkelt for langsom og ikke præcis nok, lyder det. Det skulle den nye ansigtsgenkendelse løse, da kilden hævder, at det vil tage blot 0,01 sekund at genkende brugerens ansigt.

Læs også: Analytiker: Fingeraftrykslæser i næste iPhone skjules under skærmen

Dermed vil der efter alt at dømme være fingeraftryks-, iris- og ansigtsgenkendelse at vælge mellem i Galaxy S8, da Samsung her i sidste øjeblik tester prototyper med ansigtsgenkendelse tilføjet.