Samsung vil begrænse batterikapaciteten i Galaxy Note 7 til 60 %

Samsung vil udsende en softwareopdatering til Galaxy Note 7, så telefonen kun kan oplades til 60 % for at minimere risikoen for flere farlige episoder.

Samsung vil begrænse batterikapaciteten i Galaxy Note 7 til 60 %

Da Samsung den 2. september udsendte en verdensomspændende tilbagekaldelse af den netop lancerede topmodel Galaxy Note 7 på grund af fejlramte batterier, lød det fra producenten, at kun 35 sager var opstået på daværende tidspunkt.

Sidenhen er det tal steget markant, hvor der alene i USA er registreret over 70 hændelser med batterier, der pludselig er kortsluttet, overophedet og som til sidst har sat fut i hele telefonen – endda i visse tilfælde også i omkringliggende genstande, bl.a. et helt hus og en bil.

Læs også: Samsung: Derfor fejler batteriet i Galaxy Note 7

På trods af de mange hændelser, der er fundet sted, har en stor del af de 2,5 mio. Galaxy Note 7-ejere trodset Samsungs anbefaler om at få returneret eller ombyttet telefonen med det samme. Derfor gjorde Samsung tidligere på ugen mere alvor af sine udmeldinger og rådede nu alle ejere af den fejlramte telefon til at slukke den øjeblikkeligt.

Noget tyder dog på, at det ikke har været tilstrækkeligt. Ifølge den sydkoreanske avis Yonhap News er Samsung nemlig i færd med at udarbejde en softwareopdatering (OTA) til de Note 7-telefoner, der fortsat er i brug. Softwareopdateringen vil forhindre brugere i at oplade telefonen til mere end 60 % for at minimere risikoen for, at flere fejlbehæftede batteriet skal kortslutte, overophede og selvantænde.

Læs også: Tilbagekaldelse af Samsung Note 7: Så dyrt bliver det

Med en telefon, der ikke kan lades fuldt ud, er der altså alt mulig grund til at få ombyttet Galaxy Note 7 – særligt når Samsung ventes at have nye, friske forsyninger uden fejlbehæftede batterier klar til ombytning mandag den 19. september.

Tidligere på ugen gik der også forlydender om, at Samsung vil deaktivere alle Galaxy Note 7-enheder, der endnu ikke er returneret inden den 30. september. Det er dog endnu ikke noget, som Samsung selv har bekræftet.

Samsung Galaxy Note 7
Dette var resultatet af en Galaxy Note 7, hvis batteri overophedede i en Jeep.

Samsung på vej med undskyldning i en reklame

Den sydkoreanske avis melder desuden om, at Samsung har planer om at lancere en reklame, hvori procenten undskylder for de mange gener, som det fejlramte batteri og ikke mindst tilbagekaldelsen har givet.

Læs også: Sådan kan du kende en Samsung Note 7 uden brandfare

I reklamen vil undskyldningen fra Samsung angiveligt lyde: ”Vi undskylder for at have forårsaget gener og bekymringer hos vores kunder. Alle Samsung-medarbejdere vil gøre deres bedste for at løse problemerne.”