Samsung viser foldbar telefon og helt ny brugerflade frem

Samsung har på deres udviklerkonference, SDC 2018, fremvist en foldbar telefon og en helt ny brugerflade.

Samsung viser foldbar telefon og helt ny brugerflade frem

På Samsungs årlige udviklerkonference, forkortet SDC, har producenten i går fremvist den længe ventede foldbare telefon. Det er en telefon vi har skrevet utallige rygter om, som nu for første gang vises frem, dog i forklædning.

Samtidig fremviste Samsung en helt ny brugerflade, som sikkert skal tage over for Samsung Experience. Den nye brugerflade hedder ONE UI og skal gøre enhåndsbetjening af de store mobiler lettere.

Læs også: Samsung teaser for en kommende foldbar enhed på Facebook

Den foldbare Samsung

Der blev ikke fremvist en færdig funktionel enhed, men der blev i stedet fremvist teknikken bag, selve ideen med brugerfladen og det foldbare display. Det nye vilde Infinity Flex Display, som kan foldes sammen til en normal mobiltelefon og foldes ud til en lille tablet på 7,3 tommer.

Brugerfladen tilpasser automatisk indhold, så det er optimeret til både den sammenfoldede skærm og den udfoldede, altsammen udvikles med Google ved siden. Google har nemlig officielt meldt ud, at Android vil komme til at understøtte denne type skærme. 

Brugerfladen at man kan have tre forskellige apps åbne på samme tid, så man kan udnytte den store skærm fuldt ud.

Hvornår den foldbare telefoner lanceres, ved vi endnu ikke. Men ifølge Samsung startes produktionen i løbet af de næste måneder.

samsung foldbar telefon
Fra mobiltelefon til tablet. Fremtiden for mobiltelefonerne?. Foto: gsmarena.com

Samsung ONE UI brugerflade

Det var ikke kun en foldbar skærm der blev vist frem, men også et helt nyt UI. Samsung nye brugerflade ONE UI fokuserer på en forbedret brugeroplevelse. Specielt betjening med én hånd gøres lettere, da indhold der skal interageres med bliver rykket ned:

samsung one ui
Samsung ONE UI. Foto: Samsung

En beta af den nye brugerflade kommer inden længe. Det bliver muligt at hente allerede i denne måned, hvis man er fra USA, Tyskland eller Korea. Vi må vente lidt længere herhjemme, men sikkert ikke meget. Allerede til januar vil man se Samsung opdatere Galaxy S9, S9 Plus og Note9 modtage det nye ONE UI sammen med Android 9 Pie.

Vi synes det ser virkelig spændende ud. Hvad synes i?

Huawei lancerer nye wearables: Huawei Watch GT og Band Pro 3

Sidste nye om temaet

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden gik videre med sagen. 1/10/2018 blev bolden spillet videre med en artikel omkring temaet Test: Samsung Galaxy Tab S4 – Fin men dyr – Artiklen finder du her. Det sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.