Sløv iOS-udrulning: 1 ud af 2 enheder er ikke opdaterede

Kun lidt over halvdelen af iOS-enhederne er blevet opdateret til nyeste iOS 11.

Sløv iOS-udrulning: 1 ud af 2 enheder er ikke opdaterede

Apples nyeste software til iPhones, iPads og iPods bliver ikke taget imod med samme hast som tidligere iOS-opdateringer.

Hvor Apple tidligere kunne bryste sig af en lynhurtig udrulning af de nyeste iOS-funktioner til deres opdateringer, går det i denne omgang langsommere: ifølge Apples udviklerside har kun 52 procent af de eksisterende iOS-enheder den nyeste software ombord.

Til sammenligning var iOS 10 og iOS 9 at finde på henholdsvis 60 og 67 procent af enhederne omkring halvanden måned efter frigivelsen af den dengang nyeste software. Det skriver the Verge.

Den sløvere udbredelse af den nye iOS-version skyldes sandsynligvis flere årsager. iOS 11 har siden udgivelsen været plaget af flere børnesygdomme, mens den samtidig dropper supporten for hundredtusindvis af ældre apps.

iOS 11 er samtidig den mest iPad-centrerede opdatering til dato, hvorfor mange iPhone og iPod-brugere kan have valgt at skippe opdateringen i første omgang. Flere iPhones og iPads er samtidig blevet føjet til listen over ikke længere understøttede enheder.

Fortsat lysår foran Android

Selvom Apple døjer med at få udbredt sit nyeste styresystem ud til brugerne, distancerer selskabet konkurrencen fra Android-smartphone med flere banelængder. Ifølge seneste opgørelse, som stammer fra 6 uger efter lanceringen den 21. august., har kun 0,2 procent af Android-enhederne modtaget den nyeste software fra Google.

Læs også:  Opdateringer: Google halter fortsat efter Apple