Snapdragon 888 imponerer på AI-ydelse

Særligt når det gælder AI-ydelse tager Snapdragon 888 et stort skridt frem - generelt er der tale om en kraftfuld processor.

Snapdragon 888 imponerer på AI-ydelse

Hver gang, Qualcomm lancerer en ny mobilprocessor i topklasse, er det store spørgsmål, hvordan det ser ud for ydeevnen. Visse af de cifre var med ved keynoten ved Snapdragon Summit, men nu har Qualcomm offentliggjort målinger fra benchmark, formentlig fra udviklingsenheder kaldet MDP.

En MDP-enhed har ikke-optimeret hardware og software, men giver udviklere mulighed for at komme tidligt i gang med produktionen af hardware og drivere. Derfor kan man forvente, at disse tal er lidt konservative sammenlignet med en kommerciel enhed med helt optimerede drivere.

Snapdragon 888 er betydeligt kraftigere end 865

Uden at gå ind på detaljerne var CPU-ydeevnen for Snapdragon 888 forventet at ligger omkring 25 procent højere og GPU’en omkring 35 procent hurtigere.

Set over tid plejer Qualcomms tal og målinger at være ret præcise. Som oftest får anmeldere og eksperter også mulighed for at teste MDP’erne og selv udforske deres hastighed, inden de tester ydeevnen på en kommerciel enhed.

Begynder vi med CPU’erne, så tjekker Geekbench CPU-benchmarken CPU-kernerne samt hukommelses sub-systemet. Sammenligner vi med Snapdragon 865, som sidder i for eksempel Galaxy S20 Ultra, er Snapdragon 888 25,6 procent hurtigere i single-core testen og 19,2 procent i multi-core testen.

Apples seneste processor klarer sig dog endnu bedre i netop den Geekbench-test. Det er vigtigt at tænke på, da Apple har været bedst i den test de seneste år.

Se også: Find billig mobilabonnement

Også kraftigere på grafikken

Når det gælder grafikken, er det GFXBench Manhattan 3.1, der bruges. Det er ikke den nyeste benchmark, men den fungerer som regel fint.

Snapdragon 888 er 31 procent hurtigere end Galaxy S20 Ultra med Snapdragon 865, hvilket passer ganske godt med Qualcomms egne tal. Visse apps kan vise endnu større forbedringer.

Se også: Smartphones med hurtig brugerflade

Dobbelt op på AI

Med hensyn til AI-ydeevnen, nævner Qualcomm Ludashi AIMark, og her var Snapdragon 888 omkring dobbelt så hurtig – 104.967 i forhold til 217.223 ifølge Qualcomm. Meget af det har at gøre med Snapdragon 888’s nye Hexagon-enhed, der har fået en voldsom opgradering i forhold til sidste år.

AI bruges typisk ikke i længere perioder, men mængden af beregninger er gigantisk, når den skal bruges. Multilags-bearbejdningen ved fotografering er et godt eksempel på en situation, hvor der skal bruges lidt mere power.

Det er også vigtigt at huske, at benchmarks ikke måler 100 procent af ydeevnen, og at noget af ydeevnen ikke kan nås af den slags redskaber. Snapdragon og mange andre chipsets er trods alt hele platform inklusive sikkerhed med mere, og ikke kun en computerenhed.

Se også: Nyheder om Snapdragon