Sony klar med ny topmodel: Xperia 1 II med 5G og Zeiss kamera

Sony lancerer i dag ny topmodel i Xperia-serien. Her er Sony Xperia 1 II med 5G, tredobbelt Zeiss-kamera og indmad fra øverste hylde.

Sony klar med ny topmodel: Xperia 1 II med 5G og Zeiss kamera

Sony lancerer i dag nyt flagskib i deres Xperia-serie. Den nye Xperia 1 II byder på masser af lækker indmad, Snapdragon 865 med indbygget 5G, stereohøjtalere, tredobbelt kamera, 6,5 tommer 4K HDR-skærm i en velkendt Sony-indpakning.

Nu har Sonys mobiler også indbygget 5G

Godt nok har Sony Xperia 1 II ikke en skærm med 90 eller 120 Hz, som OnePlus 7T Pro og Samsung Galaxy S20, men dens skærmteknologi reducerer bevægelsessløring og billedforsinkelser, og giver dermed et billede der svarer til en 90 Hz-skærm, skriver producenten. Sammen med stereohøjtalere og Dolby Atmos-lyd er Sony Xperia 1 II klar til masser af underholdning.

Men lad os starte ud med hjertet af den nye Sony-mobil: Qualcomms Snapdragon 865-processor med indbygget 5G med Sub-6 og mmWave. Sammen med Samsung Galaxy S20 bliver Sony den første mobil på markedet klar til 5G. Sammen med det kraftfulde chipset står 256 GB lagerplads, med plads til MicroSD-hukommelseskort, 8GB RAM og 4000 mAh-batteri klar til masser af udfordringer. Skærmen er på 6,5’ tommer og er en 4K HDR OLED-skærm i 21:9 CinemaWide-format, der sammen med Creator-tilstand giver en hidtil uset farvenøjagtighed.

Ligesom tidligere Sony Xperia-mobiler er den nye Xperia 1 II selvfølgelig også IP68-certificeret, så den er vand- og støvafvisende.

Endnu en gang er lyd i højsædet hos Sony. Musik i høj lydkvalitet kan nydes gennem Xperia 1 II’s fronthøjttalere eller i kombination med hovedtelefoner via 3,5mm jackstik eller via bluetooth. En kraftig finjustering af lyden har reduceret krydstale ned til 20 dB, hvilket er mere end 90% lavere end i USB-C hovedtelefoner. Udover understøttelsen af High-Resolution Audio og High-Resolution Wireless Audio, tilbyder Xperia 1 II også DSEE Ultimate.

Læs også: Sony lancerer budgetmobilen Xperia L4 med tredobbelt kamera

Sony Xperia 1 II
Der er masser af god lyd i Sony Xperia 1 II. Blandt andet stereohøjtalere.

Nyt tredobbelt kamera skal imponere

Godt nok er megapixel-størrelsen uændret, men det betyder ikke at kameraet fra den gamle model er genbrugt. Det består af en 12 megapixel primær sensor, en 12 megapixel ultra vidvinkel og 12 megapixel teletofo. Der er selvfølgelig Zeiss-branding, men de tre nye kameraer er både hurtigere og større. Det primære kamera er en 1/1,7” Exmor-sensor med Dual PD AF og optisk stabilisering med f/1,7. En ny 3D iTOF-sensor skal forbedre fokus-hastighed.

Læs også: Disse Sony-telefoner får Android 10

Sony Xperia 1 II
Sony Xperia 1 II – det nye kamera er hurtigere og med større sensorer.

Gaming på farten i Xperia 1 II

Kombinationen af OLED-skærmen, 21:9-formatet og understøttelsen af PlayStation 4s trådløse controller, gør gaming på farten endnu sjovere. Desuden kan du nu nyde en optimeret Call of Duty: Mobile gaming-oplevelse, der er et resultat af samarbejdet med Qualcomm Snapdragon Elite Gaming.

Game Enhancer-funktionen, der blev lanceret med Xperia 1, er blevet forbedret med flere funktioner på Xperia 1 II. Bl.a. understøttes Competition Set, der prioriterer gaming først, så intet forstyrrer dig, mens du spiller – hvilket er velegnet til E-sports kampe. Ydermere er touch-responstiden blevet forbedret i forhold til Xperia 1 – alt sammen for at give den ultimative mobile gaming-oplevelse.

Sony Xperia 1 II i butikkerne til juni

Der er desværre ingen pris endnu, men Sony Xperia 1 II lander i butikkerne til juni. Vi oplyser om prisen, så snart vi har den. Den kommer i farverne sort og lilla.

Se også: Find priser og tilbud på Sony Xperia-mobiler