Sony køber Sony Ericsson

Sony Ericsson bliver nu helt japansk, da det netop er offentliggjort at Sony køber Ericsson ud. (opdateret 9:59)

Sony køber Sony Ericsson

Det svenske islæt forsvinder fra Sony Ericsson, da Sony har købt Ericsson ud af virksomheden efter ti års samarbejde.

Ericsson er verdens største leverandør af mobilnet og netværksudstyr, men nu vil Sony stå på egne ben i mobilbranchen, hvor de under navnet “Sony Ericsson”, nu er verdens niendestørste mobilproducent.

Indtil nu har firmaerne hver især ejet 50 procent af den mobilproducerende virksomhed.

Sony nu eneejer

Elektronikgiganten Sony bliver altså eneejer af Sony Ericsson, og prisen bliver 1,05 milliarder euro, hvilket cirka svarer til 7,8 milliarder danske kroner.

Ericsson har valgt at sælge deres del af Sony Ericsson, da mobiltelefoner har ændret sig fra at være telefoner (der primært kan ringe) til at være små computere i lommeformat.

Til det udtaler Ericssons topchef Hans Vestberg:

– “Dette indebærer, at synergierne for Ericsson i at have både en verdensførende telekommunikationsteknik- og en -tjenesteportefølge, samt en mobiltelefonvirksomhed mindskes”.

Ejerskiftet sker allerede til årsskiftet, hvis alt går vel, hvilket betyder at konkurrencemyndighederne skal sige god for handlen.

Logisk for Ericsson at sælge

I pressemeddelelsen står der også, at “Sony Ericsson efter købet er et fuldt ejet datterselskab i Sony, og derved også bliver integreret i Sonys brede platform af sammenkoblede forbrugerelektronikprodukter”.

Ved et fuldt ejerskab kan hele det japanske-imperie også hurtigere koble telefoner, bærbare computere, tablets, fjernsyn, kamera, playstation osv. sammen.

– “Vi kan nu tilbyde folk al slags indhold, fra film til musik og spil, og på en måde, som ingen andre kan”, siger Sonys topchef Howard Stringer.

10 års samarbejde – nu slut

Sony Ericsson har netop fejret sit 10 års jubilæum, og regnskabet for tredje kvartal var bedre end forventet.

Salget i Europa og Nordamerika er faldet, men tilgengæld er salget vokset kraftigt i Asien. Derved giver det også endnu mere mening, at Ericsson vælger at trække sig ud, da der formentlig så kommer mere fokus på det asiatiske marked fremadrettet.

Med i salget indgår også et par patenter for trådløs teknik.

Sony Ericssons markedsandele

Ifølge analysehuset Gartner, så sad Sony Ericsson i andet kvartal i år på 1,7 procent af det samlede marked for mobiltelefoni i hele verden.

For bare fem år siden var Sony Ericsson den fjerdestørste mobilproducent i verden, med en markedsandel på hele 9 procent.