Sony lancerer Xperia XZ1 og XZ1 Compact med 3D-scanning

Sony har netop præsenteret topmodellerne Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact, som begge kommer med avanceret 3D-scanning. Se dansk pris og tilgængelighed her.

Sony lancerer Xperia XZ1 og XZ1 Compact med 3D-scanning

Så har Sony præsenteret dette efterårs nye topmodeller: Xperia XZ1 og XZ1 Compact, som i mange henseender minder om Sonys, som vi i forvejen kender dem. De har fået en opgradering af mekanikken, men der er også blevet plads til en ret unik feature: 3D-scanning af objekter.

Læs også: Sony Xperia XZ Premium – Premium på papiret [TEST]

I det ydre er der ikke umiddelbart mange nyheder at spore. Du finder fortsat det velkendte, firkantede Sony-design, som er set så mange gange før i tidligere Sony-smartphones. Xperia XZ1 ligner med andre ord sidste års Xperia XZ og Xperia XZs. Det samme gør sig gældende for Xperia XZ1 Compact, som er en opgradering af Xperia X Compact. Der er dog, som sagt, en enkelt funktion, der løb med al opmærksomheden.

Sony XPeria XZ1
Foto: Sony

Nye kameraer med banebrydende 3D-scanning

De største nyheder i Xperia XZ1 og XZ1 Compact finder du på kamerafronten, hvor Sony har skrottet sensoren på 23 megapixel og i stedet skruet lidt ned til 19 megapixel, ligesom vi så i Xperia XZs.

Sonys nye sensor måler 1/2.3” og har en blænde på f/2.0. Modsat andre smartphones besidder sensoren, som sidder i begge modeller, en helt særlig evne til at optage slow motion-videoer med hele 960 billeder i sekundet – dog kun i et splitsekund. Det giver dog stadig nogle helt usædvanlige optagelser, som man ikke ser på andre smartphones. Samme funktion introducerede Sony med Xperia Xperia XZ Premium.

Læs også: Sony i samarbejde om 18:9 displays

Den nye kamerasensor kommer med en noget unik nyhed: 3D-scanning af objekter. Sony har lavet en ny funktion kaldet 3D Creator, hvor du lynhurtigt kan foretage en 3D-scanning af et objekt med bagkameraet.

3D-scanningsfunktionen kan scanne hoveder, ansigter, mad og frie former, og på blot ét minut har du gemt en 3D-scanning af et objekt med Xperia XZ1 og XZ1 Compact. De to telefoner er verdens første til at præstere dette på så kort tid, oplyser Sony – og den japanske producent er, ikke overraskende, begejstrede over den nye funktionalitet.

“Vi ser begyndelsen på et stort 3D-økosystem, som hidtil har savnet en mulighed for, at forbrugerne selv kan scanne på en enkel måde. Takket være vor helt egenudviklede og innovative applikation 3D Creator og de nye Xperia-telefoners Motion Eye™-kamera og kraftfulde ydeevne kan Sony Mobile, som første mobilproducent i verden, tilbyde denne helt unikke funktion,” siger Morten Johansen, som er PR- og marketingchef for Sony Mobile i Danmark.

Opgraderet mekanik

Foruden det forbedrede kamera finder du også opgraderinger i mekanikken, hvor både Xperia XZ1 og XZ1 Compact er udstyret med Qualcomms nyeste topprocessor, Snapdragon 835, med i alt otte såkaldte Kryo-kerner. Fire af dem drøner af sted med en hastighed på 2,35 GHz, mens de fire øvrige kører med en lidt lavere hastighed på 1,9 GHz. Du får altså al den power, en smartphone kan trække anno 2017. Selv i den kompakte model får du topspecifikationer, hvilket ikke var tilfældet med Xperia X sidste år.

Mængden af RAM i forhold til sidste års Xperia XZ og Xperia X Compact er forøget fra 3 til 4 GB. Xperia XZ1 kommer med 64 GB lagerplads, mens du må nøjes med 32 GB i Xperia XZ1 Compact.

Læs også: Sony opnår vild downloadhastighed på 750 Mbit/s med XZ Premium

Sony synes ikke at have ændret ved noget, der virker – i hvert fald størrelsesmæssigt. Derfor beholder Xperia XZ1 en 5,2” Full HD-skærm. Du finder dog nu en forbedret IPS LCD-skærm, der nu understøtter HDR for et endnu bedre billede.

Xperia XZ1 Compact har samme lille 4,6” skærm som i Xperia XZ1 Compact, men du må stadig nøjes med en HD-opløsning på 720 x 1.280 pixels.

Begge telefoner er desuden udstyret med et batteri, der har en kapacitet på 2.700 mAh, og som understøtter Qualcomm Quick Charge 3.0.

Sony Xperia XZ1
Foto: Sony

Pris og tilgængelighed i Danmark

Både Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact lander i de danske butikker. De kan købes her i Danmark fra fredag den 6. oktober, men allerede fra torsdag den 14. september vil det være muligt at forudbestille et eksemplar. Slår du til med det samme og forudbestiller en af telefonerne, får du et stk. gratis Sony h.ear on 2 Mini Wireless-hovedtelefoner med i købet til en værdi af 1.859 kroner.

Sony Xperia XZ1 bliver den dyreste af de to med en dansk pris på 5.499 kroner. Den kan købes i farverne Moonlit Blue, Black, Warm Silver og Venus Pink.

Sony Xperia XZ1 Compact bliver 1.000 kroner billigere og får dermed en pris i Danmark på 4.499 kroner. Den kan du købe i farverne Horizon Blue, Black, White Silver og Twilight Pink.

Android 8.0 Oreo
Foto: Sony

Første telefoner med Android 8.0 Oreo ud af boksen

I softwaren adskiller de to Sony-mobiler sig en hel del fra konkurrenterne. Sony har nemlig præsteret at udgive de første smartphones, der kommer med det nye Android 8.0 Oreo ud af boksen.

Læs også: Her er alle nyhederne i Android 8.0 Oreo

Hvis ikke du har en nyere Nexus-smartphone eller en Pixel/Pixel XL fra Google, er Sony Xperia XZ1 og XZ1 Compact formentlig første mulighed for at få fingrene i Googles nyeste software.

I samme ombæring har Sony også meldt ud, hvilke øvrige Sony-telefoner, der bliver opgraderet til Android 8.0 Oreo. Det kan du se her.