Sony: Xperia Z-serien erstattes af Xperia X

På Facebook bekræfter Sony, at Z-serien stopper og bliver erstattet af den helt nye X-serie bestående af modellerne X, X Performance og XA.

Sony: Xperia Z-serien erstattes af Xperia X

Sony lancerede i går formiddag en helt ny smartphone-serie med navnet Xperia X, der indtil videre består af tre smartphones: Modellerne X, X Performance og XA.

Det har sidenhen givet anledning til en vis forvirring om, hvorvidt serien vil køre sideløbende med den eksisterende Z-serie med Xperia Z5 som det seneste flagskib eller om X-serien kommer til at erstatte Z-serien.

Det svar har Sonys Facebook-side for Tyskland, Schweiz og Østrig givet et klart svar på, efter en bruger i et af opslagene spurgte Sony. I et svar til kommentaren “Z6 eller jeg er smuttet” skriver Sony-teamet følgende:

Hej Sarah. Der vil ikke komme en Z6. Den nye X-serie er under et ændret koncept, som i endnu højere grad vil opfylde vores brugeres behov. Du kan naturligvis stadig stole på, at der er den seneste teknologi i vores smartphones – det har intet at gøre med navnet. Mange hilsner, dit Sony-team.

Ifølge Sony i Tyskland, Schweiz og Østrig er den nye X-serie altså en erstatning for Z-serien, der i endnu højere grad leverer det, som forbrugerne efterspørger. Mobilsiden spurgte National Account Manager hos Sony, Michael Fahlén, om netop dette, men der var ikke meget hjælp at hente.

[…] Vi kommenterer ikke på eventuelle fremtidige lanceringer og tankespin, så det kan vi ikke udtale os om nu

Man kan dog også argumentere for, at der med Xperia X Performance i høj grad er tale om en Xperia Z5 med alle de tidssvarende specifikationer forklædt i et nyt navn, så i sidste ende vil en ende på Xperia Z-serien til fordel for Xperia X-serien ikke have den helt store betydning.