SpeedyKey: Smart iOS-tastatur med fokus på nordiske sprog

SpeedyKey er et nyt og smart tastatur til iPhone og iPad, der er lavet specifikt til at gøre det endnu nemmere at skrive nordiske sprog - heriblandt dansk.

SpeedyKey: Smart iOS-tastatur med fokus på nordiske sprog

Hvis du synes, at der er plads til forbedring i Apples medfølgende tastatur til iPhone og iPad, bør du tage et kig på det nye tastatur SpeedyKey, der er lavet med én ting for øje: at gøre det til en bedre oplevelse at skrive på iOS med blandt andet det danske alfabet.

Udvikleren bag appen er selv fra Færøerne og oplevede derfor, hvordan det færøske tastatur fra Apple ikke fungerede tilstrækkeligt. Derfor satte han sig for at udvikle sit eget tastatur, hvor de særlige bogstaver i de nordiske sprog er i fokus.

Læs også: Googles Android-tastatur får en tiltrængt overhaling

Det er endt ud i tastaturet SpeedyKey, som nu har spredt sig til endnu flere lande, bl.a. Danmark. Det nye tastatur kan dog meget mere end bare at være velegnet til at bruge de særlige tegn i Nordens forskellige alfabeter. SpeedyKey gemmer på syv features, som fremhæves i videoen nedenfor.

1: Flyt markøren let
Når du er i et tekstfelt, kan det være svært at ramme det specifikke sted på en linje, hvor du vil placere markøren, selv om Apple har gjort det noget nemmere med zoom-feltet. Derfor kan du swipe din finger på mellemrumstasten, hvor markøren flytter sig i samme retning – enten mod højre eller venstre. Det er lynhurtigt, og du undgår samtidig at din finger er i vejen.

2: Nem adgang til tal
De fleste tastaturer har adgang til tal ved enten at holde de øverste knapper nede eller ved at klikke på en tast, der bringer dem alle frem. Andre har også en dedikeret talrække, hvilket dog er på bekostning af pladsen. Med SpeedyKey skal du blot lave et kort swipe ned fra de bogstaver i øverste række, som har hvert sit tal som en sekundær knap.

Det er lidt som at holde nede på en tast for at bringe et tal frem, men du slipper her for at vente det ene sekund på, at tallet kommer frem.

3: Slet ord med et swipe
Swipe-bevægelsen bruges endnu en gang, men her ved slet-knappen. I stedet for enten at klikke på knappen en masse gange for at slette bogstaver eller holde den nede for hurtigere at slette kan du swipe mod venstre fra slet-knappen for at slette et helt ord. Det kan være nemmere at kontrollere end når der slettes ud i én lang køre og går samtidig hurtigere end at skulle slette hvert enkelt bogstav.

4: Beskeder og påmindelser
På tasturet er en dedikeret knap til beskeder og påmindelser, som du selv kan tilføje. Hvis du eksempelvis ofte skriver din adresse, kan du tilføje den, og så er det blot at vælge den med to tryk frem for at skrive hele adressen hver gang.
Du kan også vælge en påmindelse, hvor tastaturet eksempelvis indsætter teksten ”Jeg er optaget”, hvorefter du vælger en varighed på et kvarter. Efter 15 minutter får du så en påmindelse fra tastaturet.

5: Smarte ordforslag
Måske vigtigst for et softwaretastatur er, at det kan forudsige det, du vil skrive eller kommer med relevante ordforslag. Det kan være hvis du skriver ”Min e-mail-adresse er”, og så ved tastaturet, at du gerne vil skrive din e-mailadresse og foreslår den herefter, når du begynder at skrive det første af den.
Det er ikke nærmere specificeret, hvordan ordforslagene skiller sig ud fra andre tastaturer og om de overhovedet gør det.

6: Menu med hurtige indstillinger
I tastaturet kan du lynhurtigt bringe en menu frem med hurtige indstillinger, så du på et øjeblik kan skifte mellem dansk, færøsk og spansk, hvis det skulle blive nødvendigt, lige som du også kan ændre andre indstillinger derfra i forhold til hvordan tastaturet skal fungere.

7: Temaer
Designet på tastaturet er som udgangspunkt tæt på identiske med Apples, hvilket ikke er en helt dum idé, når langt størstedelen af iOS-brugerne er vant til det medfølgende tastatur fra Apple. Det skiller sig dog alligevel ud ved at have temaer til rådighed, så du kan personliggøre det en smule. De ekstra farver er sort, lilla, hvid og grøn og kan købes direkte i appen.

SpeedyKey kan lige nu hentes gratis i den danske App Store efter en ’soft launch’ i Danmark den seneste måned. Nu hvor appen er lanceret officielt i Danmark, kan den downloades gratis i de næste to uger.

SpeedyKey
Foto: Speedykey.com