Stor opdatering på vej til 16 Huawei-modeller

En ny videochattjeneste, multitasking- og kontrolpanel og meget mere ruller snart ud til en lang række Huawei-mobiler. Se den fulde liste her.

Stor opdatering på vej til 16 Huawei-modeller

Selv om Huawei ikke længere kan lancere nye telefoner med adgang til Googles apps og tjenester, udsender den kinesiske producent stadig masser af opdateringer til eksisterende Huawei-modeller med Googles tjenester såsom Mate 20- og P30-serien.

Snart kan ejere af en lang række Huawei-modeller se frem til en af de større af slagsen. Huawei oplyser nemlig, at version 10.1 af EMUI, som blev præsenteret sammen med P40-serien i marts, er på vej.

I løbet af juni begynder Huawei at rulle EMUI 10.1 ud til følgende 16 modeller:

  • Huawei Mate 20, Mate 20 Pro og Mate 20 RS Porsche Design
  • Huawei Mate 30, Mate 30 Pro og Mate 30 Pro 5G
  • Huawei Mate Xs
  • Huawei MatePad Pro
  • Huawei MediaPad M6 10.8”
  • Huawei nova 5T
  • Huawei nova 7i
  • Huawei P30 og P30 Pro
  • Huawei P40 lite
  • Mate 20 X og Mate 20 X (5G)

Også tre Honor-telefoner, som kører med Magic UI – en rebrandet udgave af EMOUI – får samme opdatering. Den hedder blot version 3.1.

  • Honor 20 og 20 Pro
  • Honor View 20
  • Honor View 30 Pro

Læs også: Test: Huawei MatePad Pro – Android-tablet med overskud

Her er nyhederne i EMUI 10.1/Magic UI 3.1

Huawei EMUI 10.1 er en relativ stor opdatering. En af de største nyheder er MeeTime, som er Huaweis bud på en videoopkaldstjeneste. Ud over normale videoopkald kan man også dele sin mobilskærm med hinanden, hvis man for eksempel har brug for hjælp til noget. MeeTime kan også forbinde med actionkameraer og konferencekameraer, så flere kan deltage i en videokonference via en enkelt enhed.

En anden nyhed er forbedret Huawei Share, som er Huaweis pendant til Apple Airdrop. Via Wi-Fi Direct kan du altså lynhurtigt dele billeder og andet lokalt indhold på din telefon med andre enheder på netværket.

EMUI 10.1 bringer også bedre projektion til smart-tv med sig. Der skulle være endnu kortere responstid, men det gælder kun for understøttede tv’er. Pt. understøtter kun et enkelt kinesisk tv kortere responstid.

Appen Sound Booster er også blandt nyhederne. Det er en app, der har to funktioner: Den kan forstærke lyden fra din mikrofon og afspille den enten i dit Bluetooth-headset eller på en Bluetooth-højttaler og dermed fungere som et slags høreapparat.

I marts annoncerede Huawei også sin egen stemmestyrede assistent, Celia. Konceptet er præcis som konkurrenternes. Siger du ”Hey Celia”, lytter assistenten og er klar til at svare på dine spørgsmål – dog kun så længe du kan tale engelsk, fransk eller spansk indtil videre.

Der følger også et par nye standardtemaer med i opdateringen, og EMUI 10.1 introducerer også et kontrolpanel, som minder meget om Apples panel på iPhones. Panelet bringer man frem ved at swipe op enten fra højre eller venstre nederste hjørne. Panelet lader dig styre enheder i nærheden og dine smart-produkter i hjemmet.

Et andet panel, som også er kommet i EMUI 10.1, er et multitaskingpanel, som man kan bringe frem ved at swipe ind fra en af siderne af skærmen. I panelet kan man placere 5 fremhævede apps, hvis ikoner man kan trække ud på skærmen for nemt at multitaske mellem flere apps på én gang.

I maskinrummet er der også sket forbedringer. Ifølge Huawei er responstiden reduceret med 20,8 %, og udsvingene i responstiden er reduceret med 10,5 %, så brugeroplevelsen skulle blive en tand bedre og mere gnidningsfri end EMUI 10.1.

I EMUI 10 introducerede Huawei funktionen “altid tændt”, som holder viser klokken på sort skærm, når telefonen ligger og ikke bliver brugt. I EMUI 10.1 forbedres funktionen, så elementerne såsom klokkeslæt separeres fra baggrunden, og det skulle give en 3D-illussion på ”altid tændt”-skærmen. Der bliver også mulighed for at tilpasse animationen, når man låser sin Huawei-telefon op med en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. I EMUI 10.1 kan man vælge mellem animationer inspireret af jordkloden, ild og vand.

Du kan læse mere om Huawei EMUI 10.1 her.

Læs også: Stadig stor tillid til Huaweis produkter

Videre om emnet

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. Efterfølgende d. 17/6/2020 bragte vi artiklen om Test: Huawei MatePad Pro – Android-tablet med overskud – Læs fortsættelsen her. Få også seneste nyt om sagen her.