Teleselskab lækker salgsdato for Googles Pixel-topmodeller

Et australsk teleselskab afslører, at mindst en af Googles Pixel-telefoner kan købes den 20. oktober. Forudbestilling begynder allerede den 4. oktober.

Teleselskab lækker salgsdato for Googles Pixel-topmodeller

Du må endnu væbne dig med en god portion tålmodighed, hvis du har udset dig en af Googles to kommende topmodeller, som ikke længere vil blive kaldet Nexus, men derimod Pixel.

Hvis de seneste oplysninger fra det australske teleselskab Telstra er at tage for gode varer, vil Google nemlig lancere mindst en af de to Pixel-telefoner torsdag den 20. oktober. Det skriver hjemmesiden Ausdroid, som er kommet i besiddelse af datoen.

Læs også: Googles Pixel-smartphones og 4K-Chromecast lanceres 4. oktober

Det er flere gange tidligere set, at teleselskaber har afsløret ellers hemmelige datoer før tid. Sidste år afslørede det canadiske teleselskab Telus, at Android 6.0 Marshmallow ville blive udgivet til de første Nexus-telefoner den 5. oktober, og det skete ganske rigtigt. Igen i år viste teleselskabet at få ret, da det lød, at Android 7.0 Nougat ville blive offentliggjort i sin færdige form den 22. august, og endnu igen skete det på datoen.

Selv om der ikke er samme, stærke historik hos australske Telstra, er der ganske god grund til at tro, at der er tale om den reelle dato. Foruden datoen den 20. oktober, hvor den store Pixel XP-model med kodenavnet Marlin ventes at blive lanceret hos Telstra, fremgår det også, at Google afslører telefonerne tirsdag den 4. oktober.

Netop den dato stemmer nemlig overens med de oplysninger, der kom frem i sidste uge, hvor det lød, at Google holder en stor event netop denne dag. Her ventes de to nye Pixel-telefoner, en ny Chromecast med 4K-understøttelse, et Daydream-kompatibelt virtual reality-headset og til sidst en Google Home-enhed at blive afsløret.

Google ventes samtidig at åbne op for forudbestillingerne den 4. oktober, hvor salget vil foregå i Googles egen webshop Google Store.

Læs også: Googles to topmodeller får navnene Pixel og Pixel XL

I år prøver Google flere nye tiltag af med sine telefoner. Denne gang er det HTC, der står bag telefonerne, men Google ventes alligevel at markedsføre dem som Google-fremstillede lige som resten af firmaets Pixel-produkter. På softwarefronten sker der også ting og sager i forhold til de tidligere Nexus-telefoner. De nye Pixel-topmodeller får nemlig flere eksklusive funktioner, som angiveligt ikke vil være at finde på andre Android-mobiler.

Den hidtidige liste af Pixel-softwarefunktioner tæller en særlig hjemmeskærm, ændrede navigationsknapper, mulighed for at bringe notifikationspanelet frem med et swipe på fingeraftrykslæseren og en nydesignet Indstillinger-app.

Om den danske udgivelsesdato bliver den samme som den rygtede udenlandske, vides endnu ikke. Der er dog blevet spredt udenlandske priser på telefonerne, hvorfra der er udregnet omtrentlige danske priser.