Test af OPPOs 5x zoom til smartphones – det virker!

Kinesiske OPPO havde en interessant kameraløsning til med til MWC-messen. Første tests af prototypen ser lovende ud.

Test af OPPOs 5x zoom til smartphones – det virker!

En af de helt store begrænsninger for kameraet i mobilen, er evnen til at komme tæt på. Fysikkens love sætter begrænsninger og teleoptikker er fysisk bare større og længere – derfor er de sværere at klemme ned i en smartphone.

Den begrænsning har kinesiske OPPO omgået ved på snedig vis at forene to kameramoduler, hvor det ene er vidvinklet, mens det andet rummer en periskop-optik med indbygget 3X zoom.

Selve modulet er i alt 5.7mm tyndt og kan derfor klemmes ned i en smartphone uden at den behøver at få nogen bule, der hvor kameraet sidder.

Se også:  OPPOs 5x optiske zoom til smartphones er en genial idé

Lovende resultater

OPPO’s kameramodul er ikke udkommet sammen med nogen specifik mobil, men lever allerede nu som en fungerende prototype.

Ved MWC er de første billeder taget med modulet dukket op, og selvom kamera software og hardware fortsat er i udviklingsfasen er resultaterne lovende.

De første billeder viser at når der zoomes ind, opnås der langt større opløsning end ved den sædvanlig teknik med digitalzoom. Billederne er på i alt 12 megapixels i begge moduler.

Herunder kan du se et udsnit af testbillederne taget med henholdsvis vidvinkel og 5x zoom. Du kan også originalbillederne på dpreview.com.

OPPO 5x Zoom
Billederne taget med OPPOs’ 5X zoom (højre) er langt skarpere end med almindelig vidvinkel optik med digital zoom (venstre). Foto: dpreview.com

Lynhurtig optik

I billedernes metadata kan der aflæses at optikken i OPPO’s prototype rummer en blændeåbning på f/2,0 i begge moduler.

I telezooms er zooms med f/2,0 åbning yderst sjældne. Selv i lang større kompaktkameraer er F/2.0 zoom en sjældenhed. Det er dog uvist hvorvidt OPPO vil inkludere denne optik i fremtidige smartphones.