To Nexus-smartphones fra HTC på vej: Nexus M1 og S1

Alt peger på, at HTC skal lave Googles to næste Nexus-smartphones - nu under de to dæknavne S1 (Sailfish) og M1 (Marlin).

To Nexus-smartphones fra HTC på vej: Nexus M1 og S1

Det er ikke første gang, at rygterne svirrer i luften om, at HTC skal producere Googles næste Nexus-smartphones. Nu har to forskellige kilder bekræftet det oprindelige rygte uafhængigt hinanden, og alt peger derfor på, at HTC ganske rigtigt er på vej med to nye Nexus-telefoner i samarbejde med Google.

Først er der den velkendte Twitter-tipster, evleaks, som i et tweet har skrevet, at HTC vil stå bag et sæt Nexus-telefoner med den færdige Android N-software. Internt hos Google har de fået dæknavnene S1 og M1, lyder det til sidst.

Læs også:  Rygte: HTC skal lave Googles to næste Nexus-telefoner

Det fik hjemmesiden Android Police, som har tætte kilder til Google, til at udgive mere info om, hvad de ved. Her har man nemlig i længere tid været bekendt med dæknavnene Sailfish og Marlin, og nu er man sikker nok i sin sag til at berette, at der formentligt er tale om samme to enheder, når der snakkes om navnene S1 og M1 samt Sailfish og Marlin.

Fortsætter traditionen med navne fra fisk

Google har nemlig tradition for at give sine Nexus-produkter interne dæknavne efter fisk. Eksempler på disse er Angler (Nexus 6P), Bullhead (Nexus 5X), Shamu (Nexus 6) og Hammerhead (Nexus 5). Det samme gør sig gældende med Sailfish og Marlin, hvor også forkortelserne S1 og M1 giver god mening i forhold til forbogstaverne på de interne dæknavne.

Læs også:  Guide: Giv Android i Samsung Galaxy S6 og S7 et Nexus-design

Foruden de forskellige navne for de to Nexus-smartphones fra HTC fremgår der ikke andre oplysninger fra evleaks og Android Police om telefonerne. I det oprindelige rygte tilbage til januar fremgik dog både skærmstørrelser og andre modelnumre (T50 og T55), men disse ser altså ikke ud til at være i brug alligevel. Men HTC som producent af to Nexus-telefoner er så godt som sikkert.

Eftersom Android N, som lige nu testes og som de to Nexus-smartphones kommer med, først er færdigudviklet i 3. kvartal 2016, er der altså fortsat mellem 2-4 måneder endnu til en lancering af telefonerne.