Vi er vilde med internet og apps på smartphonen

Smartphones benyttes nu ganske aktivt til applikationer og internetbrug. Der overføres data som aldrig før.

Vi er vilde med internet og apps på smartphonen

Vi bruger i større og større grad vores smartphone, der er blevet en Schweitzerkniv af internetkrævende applikationer og muligheder.

De nyeste tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at vi er meget begejstrede, for at anvende smartphonen som et internetdevice.

I første halvår 2012 blev der via smartphones overført 6,48 petabytes data. Det svarer til 6,8 milliarder megabytes, eller hvad der kan være på 6.569 eksterne harddiske på én terabyte per styk.

 – Mobilsites vokser hastigt

For bare ét år siden blev der i samme periode kun overført 1,8 petabytes. Altså en udvikling i trafikken på over 200 procent.

Telia i front

Via smartphones er Telia det selskab hvor kunderne anvender mest datatrafik. Selskabets markedsandel på datatrafik via smartphones er 26,6 procent. Nummer to er 3 på 23,6 procent mens Telenor ligger på 22,6 procent.

Kunderne hos TDC er ikke specielt datavillige på smartphonen. Markedsandelen i trafikken er nemlig kun på 12,3 procent.

 – Mobile internetbrugere fordoble på blot ét år

Tallene over abonnementer der anvendes til data-dongles viser, at 3 har 31,3 procent af markedet og således er størst. Her ligger TDC på 29,2 procent mens Telenor og Telia har henholdsvis 15,7 og 15,9 procent af abonnementerne.

Sidste nye om temaet

Næste kronologiske artikel om sagen finder du her. mobilsiden har bragt sagen videre. Allerede d. 19/11/2012 gik redaktionen videre med artiklen Få musikken fra smartphonen trådløst ud gennem bilhøjtalerne (produkttest) – Du kan læse den her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..