Vivos vilde konceptmobil, APEX, bliver en realitet

Midt på året masseproducerer Vivo sin konceptmobil APEX, hvor halvdelen af skærmen er dækket af en fingeraftrykslæser og hvor 91 % af fronten er skærm.

Vivos vilde konceptmobil, APEX, bliver en realitet

En af de smartphones, der trak flest overskrifter ved dette års Mobile World Congress, var kinesiske vivos futuristiske konceptsmartphone, APEX.

Her demonstrerede vivo flere imponerende teknologier, som vi får at se i fremtiden, bl.a. fingeraftrykslæser indbygget i skærmen, et frontkamera der skydes op fra toppen og dermed også en front, hvor hele 91 % af arealet udgøres af skærm.

Læs også: Vivos konceptmobil imponerer: displayet indtager hele fronten

Til at starte med lød det fra vivo, at telefonen kun er et koncept, og der var dermed ikke udsigt til at få et eksemplar i hånden lige foreløbig. Under Mobile World Congress udsendte producenten dog en invitation til en event den 5. marts med titlen ”unlock the future” – samme slogan, som blev anvendt til præsentationen af konceptmobilen.

Masseproduktion begynder midt på året

Og ganske rigtigt. IT-mediet ITHome oplyser, at vivos futuristiske smartphone bliver en realitet. Midt på året vil producenten begynde at masseproducere telefonen.

Det er dog endnu uvist, om den færdigproducerede telefon bliver fuldstændig identisk med den fremviste konceptmobil, og om den får samme navn eller et nyt. I hvert fald forlyder det, at vivo allerede arbejder på at dække endnu mere af fronten med skærm. Senere hen vil skærmen udgøre hele 98 % af fronten.

Læs også: Vivo bliver først med fingeraftrykslæser i skærmen

Det er i sig selv ret specielt med en fingeraftrysklæser indbygget i skærmen, men det demonstrerede vivo allerede tilbage i december. Nu har producenten allerede taget skridtet videre. Vivo APEX adskiller sig nemlig ved, at der gemmer sig en enorm fingeraftrykslæser, som dækker hele den nederste halvdel af skærmen. Dermed er du ikke kun begrænset til et lille område på størrelse med en fingers blomme.

De andre bemærkelsesværdige nyheder i APEX-mobilen er kameraet, der kan køre op og ned fra toppen af rammen. Som udgangspunkt er kameraet altså skjult inde i rammen, og når det anvendes, kører det automatisk op. Lys- og nærhedssensorerne er begge skjult under skærmen, og selv højttaleren er smeltet sammen med skærmen. Det er nemlig skærmen, der giver lyd fra sig ved at vibrere.

Vivo APEX må altså siges at være en af de smartphones, som er lanceret med flest futuristiske funktioner – og det bør altså ikke være helt umuligt at få fingrene i et eksemplar senere på året gennem parallelimport. Prisen og det nærmere lanceringstidspunkt er endnu ikke oplyst.