Xiaomi fremviser lynhurtig 100W-opladning

Xiaomi giver os et indtryk af deres lynhurtige Super Charge Turbo-opladningsteknologi, og beskriver samtidig hvilke udfordringer, der er med teknologien.

Xiaomi fremviser lynhurtig 100W-opladning

Opladningen af vores mobiltelefoner bliver hurtigere og hurtigere. Xiaomi har tidligere fremvist deres Super Charge Turbo-opladningsteknologi, der kan oplade et 4000 milliampere batteri på blot 17 minutter. Dog er der stadig ingen af Xiaomis mobiltelefoner, der benytter denne teknologi, på trods af at den blev fremvist tilbage i marts sidste år.

Nu har Xiaomis vicepræsident, Lu Weibing, været ude at beskrive udfordringerne med den hurtige batteriopladning, samt hvornår vi kan forvente den klar.

Det viser sig nemlig at der er 5 store udfordringer med virkelig hurtig batteriopladning:

  • Tab af batterikapacitet: Batterier kan generelt ikke lide varme, hvilket er grunden til, at hurtigopladende celler hurtigere mister kapacitet. Med 100W-opladningshastighed opleves der op til 20 procent større tab i batterikapacitet, sammenlignet med 30W-hurtigopladning.
  • Teknisk implementering: Weibing kom ikke ind i detaljerne om implementeringen af ​​100W Super Charge Turbo, men sagde, at der kræves en “ultra-højspændings opladningsløsning”.
  • Ydeevne: Xiaomi ønsker at gøre 100W Super Charge Turbo bæredygtigt og ikke blot implementere den med de ressourcer, der i øjeblikket er til rådighed.
  • Sikkerhed: Xiaomi skal arbejde på flere metoder, der sikrer de forskellige komponenter, herunder bundkort, batteri og oplader for at gøre selve opladningsteknologien mere sikker for brugerne.
  • Flere opladningsscenarier: 100W Super Charge Turbo er en kablet opladningsteknologi, men samtidig overvejer Xiaomi også trådløs opladning og kompatibilitet med andre opladere.

Læs også: Xiaomi åbner dansk webshop

Her ses Super Charge Turbo-opladning i aktion:

Større batterier eller hurtigere opladning

Weibing afslørede ikke hvornår vi kommer til at se 100W Super Charge Turbo i en mobil, kun at det kommer i fremtidige produkter. Derudover stillede han spørgsmål ved, om et større batteri eller hurtigere opladning var at foretrække. Med 5G kan man forvente et større batteriforbrug, hvorfor et større batteri måske bedre kunne give mening.

Læs også: Nex 3: Voldsom Vivo med 120W opladning

Seneste nyt i fortællingen

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte historien. 23/12/2019 publicerede redaktionen fortællingen om Xiaomi åbner dansk webshop – Næste artikel om temaet finder du her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Xiaomi..