Xiaomi lancerer flagskibet Mi Mix 2S

Kinesiske Xiaomi er klar med en opgraderet udgave af sidste års topmodel. Mød den nye Mi Mix 2S, som har fået opgraderet teknikbladet og kameraet.

Xiaomi lancerer flagskibet Mi Mix 2S

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Det er ikke længere tilbage end september, at Xiaomi præsenterede 2. generations Mi Mix-smartphone, men allerede nu er producenten klar med en opgraderet model: Mi Mix 2S.

Læs også: Xiaomi indleder europæisk salgsoffensiv

I et forumindlæg på Xiaomis hjemmeside har producenten præsenteret den nye smartphone sammen med en ny gaming-laptop og højttaleren Mi AI Speaker mini.

Xiaomi Mi Mix 2S
Foto: Xiaomi

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Nu med dualkamera

Hovednyheden i den nye Mi Mix 2S er det nye dualkamera, som er assisteret af kunstig intelligens til at opnå bedre resultater. Det alene er dog ikke nok. Det kræver også ordentlig hardware. Derfor består Mi Mix 2S af to 12 megapixel sensorer. Den første sensor er vidvinklet og har en blænde på f/1.8 og en sensor, der måler 1/2.55″. Det giver store pixels, der måler 1,4 µm, og som dermed kan lukke store mængder lys ind.

Den anden sensor har en telefotolinse, en blænde på f/2.4 og måler 1/2.9″. Hver pixel er derfor kun 1 µm stor. Til gengæld har du 2x optisk zoom, 4-akset optisk billedstabilisering og dual pixel-autofokusering. Med kunstig intelligens genkender kameraet 256 forskellige scener og justerer automatisk bokeh-effekt og 6 parametre, som man også selv kan justere.

Xiaomi Mi Mix 2S
Foto: Xiaomi

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

På papiret lyder det altså alt sammen ret lovende, og i praksis har kameraerne i Mi Mix også vist sig at gøre det ganske glimrende. DxOMark har allerede testet Mi Mix 2S og har tildelt den en score på 97 – samme resultat som Huawei Mate 10 Pro og Apple iPhone X. Mi Mix 2S blander sig altså i toppen, men den seneste P20 Pro lægger altså stor afstand ned til resten af feltet med et resultat på hele 109.

Læs også: 18:9 display til spotpris: Xiaomi Redmi 5 og 5 Plus

Designmæssigt er der ikke de helt store nyheder at finde i Mi Mix 2S i forhold til forgængeren. IPS LCD-skærmen måler fortsat 5,99” og har en opløsning på 1.080 x 2.160 pixels, og der er samme, små kanter rundt om skærmen. Modsat mange andre konkurrenter har Mi Mix 2S dog ikke et hak i skærmen, da frontkameraet er placeret i bunden. På bagsiden har de nye kameraer fået nye pladser øverst til venstre ligesom iPhone X.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Seneste Snapdragon-processor og globale LTE-bånd

Af nyheder i motorrummet er der en Snapdragon 845-processor at finde, som er akkompagneret af rigelige mængder af RAM og lagerplads: 6 GB RAM + 64 GB lager, 6 GB RAM + 128 GB lager eller 8 GB RAM + 256 GB lager.

En anden interessant nyhed er, at Mi Mix 2S er blevet fyldt til randen med understøttelse af globale LTE-bånd, så den fungerer mere eller mindre over hele verden – noget der tidligere har været en stor mangel ved Xiaomis smartphones. Helt præcist understøtter smartphonen 43 globale LTE-bånd og virker dermed i 226 områder. Blandt disse LTE-bånd er bånd 3, 7 og 20, som i Danmark er frekvenserne 1800, 2600 og 800 MHz. Mi Mix 2S vil altså fungere uden problemer i Danmark – udfordringen kan så være softwaren, som endnu ikke er oversat til dansk.

Mi Mix 2S koster kun 3.299 yuan i Kina, hvilket direkte omsat til danske kroner er 3.150 kroner. Dertil skal der lægges dansk moms og andre afgifter oveni, hvis den skal importeres til Danmark.

Seneste nyt om Mobiltelefoner