Xiaomi Mi A1: ren Android til superskarp pris

Kinesiske Xiaomi lancerer deres første telefon med rendyrket Android-software.

Xiaomi Mi A1: ren Android til superskarp pris

Den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi lancerer Xiaomi Mi A1 – selskabets første smartphone med en rendyrket Android som den i dag er kendt fra Googles egen hånd.

Navnet Mi A1, indikerer at det er Android One forskrifterne der efterleves, hvorfor telefonen leveres med rendyrket Android 7.1.2 Nougat som standard. Eneste Xiaomi app på mobilen er selskabets kameraapp. I det kinesiske hjemmemarked bliver Mi A1 leveret med Xiaomis MIUI 9 interface under modelnavnet Xiaomi Mi 5X.

Xiaomi garanterer, at telefonen vil få en Android 8.0 Oreo opdatering inden længe og forsikrer samtidigt, at den efterfølgende Android version også vil finde vej til telefonen.

Læs også: Android One sælger billige smartphones fra i dag

Xiaomi Mi A1
Foto: Xiaomi.com

Masser af mobil for pengene

Som med Xiaomis øvrige telefoner, leveres der meget valuta for pengene. Mobilens teknikblad minder om det, der i dag findes i en mellemklassetelefon, mens prisen hører til i budgetsegmentet.

Her får du en mobil med et stort 5,5 tommers Full HD display, som drives frem af den strømbesparende Snapdragon 625 octa-core processor. Telefonen drives frem af batteri på 3.080 mAh.

Dertil får du 64GB lagerplads og 4GB RAM, hvilket skulle række til langt de fleste apps og godt med billeder og fotos. Lagerpladsen kan udvides yderligere via et micro-SD kort.

På bagsiden finder du et dobbeltkamera med to gange 12 megapixels – en uhørt feature i prislejet som telefonen befinder sig i. Selfiekameraet råder over et kameramodul på 5 megapixels.

Ud over den relativt lange udstyrsliste byder Mi A1 på et pænt metaldesign med en frontvendt fingeraftrykslæser på bagsiden af telefonen.

Se også Xiaomi Yi lancerer billigt 5.7K kamera til 360-videoer

Xiaomi Mi A1
Foto: Xiaomi.com

Bredere tilgængelighed

Xiaomis telefoner har hidtil været begrænset i deres udbredelse udenfor hjemlandet Kina. Men med Xiaomi Mi A1 bliver telefonen tilgængelig i flere europæiske lande som Bulgarien, Tjekkiet, Grækenland, Polen, Ungarn, Rumænien, Slovakiet, Ukraine og Rusland. Telefonen vil debutere i 37 lande verden over.

Der vil debutprisen lyde på 200 Euro, svarende til knap 1.500 kroner. Mi A1 kommer i tre farver: sort, guld eller pink.

Se også:  Xiaomi lancerer topmodellen Mi 6