Xiaomi MIX – en topmobil der helt dropper kanterne

Kinesiske Xiaomi Mi Mix er en kæmpe smartphone hvor skærmen går helt til kanten.

Xiaomi MIX – en topmobil der helt dropper kanterne

I Kina er de helt store smartphones populære – og netop denne forkærlighed udnytter den kinesiske smartphone-producent Xiaomi til fulde, i en ny vild topmobil som selskabet i dag præsenterede ved et presseevent.

Telefonen hedder Xiaomi Mi MIX og byder på et regulært væg-til-væg display, for skærmen udnytter over 93% af mobilens front til displayet. Det gør at kanterne omkring top og sider er uhyre smalle.

De forsvindende smalle kanter er en god ting, for det display som mobilen råder over har en diagonal på hele 6,4 tommer – en størrelse der flirter med hvad man finder i en decideret tablet. Opløsning er Quad HD og rigeligt til, at alt bør stå helt skarpt.

Til trods for det kæmpemæssige display er dimensionerne alligevel behærskede – for mobilen er, ifølge Xiaomi, ikke større end en iPhone 7 Plus.

Selve designet er signeret af Philippe Starck, og vil blandt andet kunne fås i en særligt raffineret udgave med blandt andet keramikkonstruktion og 18-karat guld omkring kamera og fingeraftrykslæser.

Se også:  Xiaomi med to nye mobiler: Mi 5s og Mi 5s Plus

Xiaomi Mi MIX
Foto: Xiaomi.com

Top-specs og innovativ højtaler

Under displayet vil MIX byde på efterårets stærkeste opstilling, med en Snapdragon 821 processor på 2,4 GHz, 4.400 mAh batteri op til 6GB RAM samt 256 GB lagerplads.

Ud over de stærke specs, vil MIX også få lækkerier såsom 192 Khz 24-bits lyd og en særlig højtaler-teknologi som får selve glasset på displayet til at vibrere som en højtalermembran. Skærmen fungerer altså også som højtaler(!)

På kamerafronten er det et 16 megapixel modul du finder bagpå, mens frontkameraet – som nu er placeret under displayet – råder over 5 megapixels.

Mobilen kører Android 6.0, men vil ikke komme med Googles standard-apps – i stedet får du selskabets MIUI 8 tilpasninger og den tilhørende kinesiske app-store.

Telefonen vil få sin kinesiske debut den 4. november. Prisen lyder på henholdsvis 3.499 og 3.999 kinesiske Yuan for 128GB og 256GB varianten.

Læs også:  Xiaomi lancerer ny stærk budgetmobil – Xiaomi Redmi Pro

Xiaomi mi note 2
Foto: Xiaomi.com

Det ’mindre’ alternativ

Ved dagens event kunne Xiaomi også fremvise en mindre, men stadigt imponerende, topmobil i Mi Note 2.

Skærmen er væsentligt mindre, med sin diagonal på 5,7 tommer, men vil herhjemme høre til Plus-segmentet.

På siderne vil kanterne bue nedad, som i Samsungs Edge-telefoner, og opløsningen vil være på 1080 x 1920.

Se også:  Xiaomi lancerer topmodellen Mi 5 Pro til en skarp pris

Specifikationerne vil matche storebroren på flere punkter med blandt andet Snapdragon 821 topprocessor parret op med 4 eller 6GB RAM. Kameraet vil endda få en højere opløsning, med 22,5 megapixels at dele ud af.

Batteriet vil dog blive mindre end i MIX med 4.070 mAh – den størrelse er dog enorm i sig selv, da det er 15 procent mere end det der i dag findes i Samsung S7 Edge.

Xiaomi Mi Note 2 vil gså få debut i hjemlandet den 4 november, en global udgave med understøttelse af samtlige 4G-frekvenser, herunder de danske, vil støde til senere. I alt kommer Mi Note 2 i tre udgaver til følgende priser:

  • 4GB RAM + 64GB lagerplads – 2.799 RMB
  • 6GB + 128GB lagerplads – 3299 RMB
  • 6GB + 128GB lagerplads – 3499 RMB (global udgave)

Du kan læse mere om de nye Xiaomi telefoner hos selskabets blog.